Pepparkakskola-rutor med choklad är ett riktigt gott julgodis som kommer med mycket smak och god konsistens. Den har tre lager av gottis och kommer garanterat bli en favorit på julgodsbordet!
Följ mig på
Pepparkakskola-rutor med choklad (ca 20 stycken)
Botten
10 stycken digestivekex
75 gram mjölkfritt margarin
- Mixa kexen till smulor
- Smält margarinet och blanda ned det i kexsmulorna
- Tryck ut bottnen i en form (15x25cm) klädd i bakplåtspapper
- Ställ in i frysen
Pepparkakskola
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
1,5 dl växtbaserad vispgrädde
2 tsk pepparkakskryddor
0,5 tsk salt
25 gram mjölkfritt margarin
- Koka sirap, socker, grädde, pepparkakskryddor och salt till 125 grader, tänk på att all kola i kastrullen ska vara 125 grader, rör därför om innan du mäter temperaturen
- Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet tills det smält
- Låt kolan svalna något innan du häller den över digestivebottnen
- Ställ in i kylskåpet för att låta kolan stelna ordentligt i minst 2 timmar
Vit chokladtäcke
200 gram vegansk vit choklad
1 msk neutral olja
- Smält chokladen och oljan över vattenbad eller i micron
- Bred den smält chokladen över pepparkakskolan och låt stelna
- Skär i bitar (ca 20 stycken)
Lämna ett svar