Pepparkakskola-rutor med choklad

Pepparkakskola-rutor med choklad är ett riktigt gott julgodis som kommer med mycket smak och god konsistens. Den har tre lager av gottis och kommer garanterat bli en favorit på julgodsbordet!

Pepparkakskola2

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Pepparkakskola-rutor med choklad (ca 20 stycken)
Botten

10 stycken digestivekex

75 gram mjölkfritt margarin

  1. Mixa kexen till smulor
  2. Smält margarinet och blanda ned det i kexsmulorna
  3. Tryck ut bottnen i en form (15x25cm) klädd i bakplåtspapper
  4. Ställ in i frysen
Pepparkakskola

1,5 dl ljus sirap

1,5 dl strösocker

1,5 dl växtbaserad vispgrädde

2 tsk pepparkakskryddor

0,5 tsk salt

25 gram mjölkfritt margarin

  1. Koka sirap, socker, grädde, pepparkakskryddor och salt till 125 grader, tänk på att all kola i kastrullen ska vara 125 grader, rör därför om innan du mäter temperaturen
  2. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet tills det smält
  3. Låt kolan svalna något innan du häller den över digestivebottnen
  4. Ställ in i kylskåpet för att låta kolan stelna ordentligt i minst 2 timmar
Vit chokladtäcke

200 gram vegansk vit choklad

1 msk neutral olja

  1. Smält chokladen och oljan över vattenbad eller i micron
  2. Bred den smält chokladen över pepparkakskolan och låt stelna
  3. Skär i bitar (ca 20 stycken)

Kommentarer

2 svar till ”Pepparkakskola-rutor med choklad”

  1. Profilbild för Miranda Björk
    Miranda Björk

    Kolan stelnade aldrig för mig 🙁 blev tyvärr ingen kaka av de hela… Vad kan jag ha gjort för fel?

    1. Min gissning är att kolan inte nått rätt temperatur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *