Vegansk köttfärslimpa med ost och champinjonsås

by on

Vegansk köttfärslimpa med champinjonsås serverad med rostade rotfrukter. Detta är en veganiserad måltid för klassisk köttfärslimpa och om jag får säga det själv är den väldigt god! Den passar dessutom hela familjen, stor som liten, och man blir garanterat mätt och belåten.

Att laga vegansk varm, god, mättande mat kommer vara ett nytt projekt för mig år 2020 vilket jag ser mycket fram emot! Jag har alltid gillat all sorts mat och aldrig varit särskilt kräsen (förutom att jag inte äter animalier men det har inget med kräsenhet att göra) så jag tror att jag kan hitta på måltider som passar alla! Har du förslag eller tips tar jag tacksamt emot dom i kommentarerna <3

vegansk köttfärslimpa

vegansk plåtmat köttfärslimpa

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk köttfärslimpa med champinjonsås

Köttfärslimpa

500 gram formbar färs (tinad)

1 msk senap (gärna dijon)

1 dl ströbröd

1,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde

75 gram vegansk ost (jag gillar Violife cheddar, den smälter fint)

1 st vitlöksklyfta

8 stycken fast potatis

1 stor morot

2 st mindre röda lökar

Rapsolja

  1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Lägg färsen i en stor skål. Riv osten och pressa ned vitlöken i färsen. Tillsätt sedan senap, ströbröd, grädde, salt och peppar och blanda ihop till en jämn färs
  3. Forma färsen till en limpa och lägg den i mitten på en ugnsplåt. Strö eventuellt på lite mer riven ost
  4. Skölj potatisen (jag brukar behålla skalet på) och skiva den i klyftor, lägg potatisen runt köttfärslimpan
  5. Skala morot och lök och skiva dem. Lägg dem sedan på plåten vid potatisen. Salta och ringla över olja
  6. Ställ in plåten mitt i ugnen i ca 45 minuter
Champinjonsås

5 dl växtbaserad matlagningsgrädde

10 stycken champinjoner

2 stycken buljongtärningar (grönsak)

2 ts vitvinsvinäger

2 tsk svartvinbärsgelé

1 msk kinesisk soja

Salt och peppar

2 msk mjölkfritt margarin

Ev. colorit

  1. Skölj och skiva svampen. Stek på den lätt med margarinet i en kastrull och smula ned buljongtärningarna
  2. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen koka upp och sedan puttra i minst 10 minuter. Glöm inte att smaka av
  3. Servera såsen tillsammans med din veganska köttfärslimpa och rostade rotfrukter

Hoppas det ska smaka!

vegansk köttfärslimpa med rostade rotfrukter

 

You may also like

3 Comments
  1. A 2 månader ago

    Har du tips vad man kan byta ut osten mot eller kan man skippa den helt? Är inget fan av ost varken animaliska eller vegansk☺️

    Reply
    • Frida 2 månader ago

      Du kan bara strunta i den och strö lite extra ströbröd på toppen 🙂

      Reply
  2. Josse 4 veckor ago

    Det var jättegott.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.