En riktigt mustig gryta med ljuvliga smaker från bland annat palsternacka och champinjon! Du får hacka lite men det är mödan värt, jag lovar! Servera med en klick creme fraishe och någon god ört.
Vegansk chorizogryta
Portioner: 6 stycken
Tid: 1 timme
Ingredienser
350 g vegansk chorizo
1 stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
100 g palsternacka
5 st fasta potatis
100 g champinjoner
1 msk vegeta eller 1 tärning buljong
2 tsk paprikapulver
5 dl vatten
600 g finkrossade tomater
Salt och peppar
Olja att steka i
Hacka alla grönsaker och rotfrukter grovt. Lägg champinjonerna åt sidan. Skär korven i bitar. Fräs på allt i olja så det får lite färg, men vänta med champinjonerna. Tillsätt kryddorna, vatten och krossade tomater- Låt koka upp och puttra i 15 minuter. Därefter tillsätter du champinjonerna och låter puttra i ytterligare 5 minuter.
Lämna ett svar