Vegansk vit chokladcheesecake med lemoncurd

Den här ljuvligt fräscha, somriga cheesecaken är 100% värd att älskas! En botten av krossade kex som fylls med en cheesecake som smakar vit choklad och så har jag ringlat i en syrlig lemoncurd. Alltså, GOTTIGOTTGOTT!!!!

Vegansk vit chokladcheesecake med lemoncurd

Portioner: 8-10

Tid: 30 minuter + 4 timmar i frysen

Ingredienser

Botten

200 g digestivekex

100 g mjölkfritt margarin

Cheesecake

600 g växtbaserad färskost

1 dl växtbaserad vispgrädde

60 g/1 dl florsocker

200 g vegansk vit choklad

Lemoncurd

18 g/2 msk vetemjöl

90 g/1 dl strösocker

2 st citroner

1/2 dl vatten

25 g mjölkfritt margarin

Gör så här

Botten: Mixa kexen till smulor. Smält margarinet och blanda det med smulorna. Tryck ut i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter). Ställ in i frysen

Cheesecake: Vispa färskosten så den blir slät. Vispa i vispgrädden tills du får en fluffig kräm. Sikta i florsockret och vänd ihop med en slickepott. Smält chokladen och vänd ned den i smeten. Fyll formen med cheesecakesmeten. Låt stå framme.

Lemoncurd:

Blanda mjöl och socker i en kastrull. Pressa ut saften ur citronerna och blanda ned det i kastrullen tillsammans med vattnet. Koka upp under omrörning tills du får en tjock kräm. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält samman med krämen. Klicka i krämen i cheesecaken och rör runt med en kniv så du får ett ”swirl” mönster. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar. Låt cheesecaken tina i 30 minuter innan du serverar den. Förvaras i kylskåp.

3
13

Rabarber- och jordgubbspaj med kolatäcke

Hej på er <3

Här kommer ett riktigt gott recept på rabarber- och jordgubbspaj. Jag älskar att blanda rabarber och jordgubbar, det passar så bra tillsammans! Jag tycker att den syrliga rabarbern och de söta jordgubbarna möter varandra så bra. Jag toppade min paj med samma deg som jag använder när jag gör kolasnittar. Det blir verkligen otroligt gott!

Jag blandar rabarbern och jordgubbarna med majsstärkelse som hjälper till att suga upp vätskan från frukten som kommer vattna av sig i ugnen. Det är viktigt att använda just majsstärkelse eller potatisstärkelse för att inte få en vattnig paj!

Tips: När du väljer rabarber kan du tänka på att de är sötare ju mindre och rödare de är. Plocka därför rabarbern när den är liten. När den växer sig större och tjockare blir den syrligare och strävare i smak och konsistens.

Rabarber- och jordgubbspaj med kolatäcke

Portioner: 8-10

Tid: 50 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Kolasnittdeg

150 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

84 g/4 msk ljus sirap

5 g/1 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

Fyllning

250 g rabarber

250 g jordgubbar

9g/1 msk majsstärkelse

45 g/1/2 dl strösocker

Kolasnittdeg: Tillsätt alla ingredienser i en bunke och knåda ihop dem tills du får en deg. Ställ åt sidan.

Fyllning: Blanda rabarber, jordgubbar och majsstärkelse i en annan bunke och bred sedan ut dem i en pajform som är 28 cm i diameter. Strö över sockret. Smula över degen och tryck till den lite. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter tills den får en gyllenbrun färg.

0
12

Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk vaniljtårta i långpanna

Den här vaniljtårtan i långpanna är toppad med vaniljkräm och en härlig bärgrädde. En perfekt kaka när du vill baka till många! Du kan servera den som tårta eller kaka, du väljer! Den här vaniljtårtan kommer jag baka många gånger i sommar! Den är så enkel att svänga ihop och smakar samtidigt ljuvligt av sommar med färska bär och vaniljkräm.

När jag bakar den här vaniljkakan använder jag frystorkat kikärtsspad. Det ger en extra fluffig och saftig kaka som höjer sig i ugnen på ett fenomenalt sätt! Här kan du köpa frystorkat kikärtsspad.

Om du inte använder frystorkat kikärtsspad tar du bort pulver och vatten ur receptet och använder istället 3 dl flytande kikärtsspad från tetrapack.

Vegansk vaniljtårta i långpanna

Portioner: 20 bitar

Tid: 1 1/2 timme + tid för avsvalning

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Vaniljkaka

2 tsk frystorkat kikärtsspad

3 dl vatten

450 g/5 dl strösocker

360 g/6 dl vetemjöl

120 g/2 dl majsstärkelse

20 g/4 tsk vaniljsocker

20 g/4 tsk bakpulver

6 g/1 tsk salt

2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

200 g mjölkfritt margarin

Vaniljkräm

27 g/3 msk vetemjöl

90 g/1 dl strösocker

1 tsk vaniljpasta (eller 2 tsk vaniljsocker)

2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1 dl växtbaserad dryck

Bärgrädde

2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

150 g frysta bär (välj det du gillar)

Färska bär till topping

Gör så här

Vaniljkaka: Blanda pulver och vatten tills pulvret lösts upp. Tillsätt strösocker och vispa i ca 30 sekunder med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten genom en sil. Vänd om med en slickepott. Smält margarinet och blanda ned det i smeten tillsammans med matlagningsgrädden. Rör ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form (25×35 cm). Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt vaniljkakan svalna helt.

Vaniljkräm: Blanda mjöl, strösocker och vanilj och en kastrull. Tillsätt grädde och dryck och koka upp under omrörning tills du får en tjock kräm. Låt krämen svalna och bred ut den över kakan.

Bärgrädde: Låt bären tina något. Vispa grädden hårt och blanda sedan i bären så du får en marmorerad färg. Bred ut grädden över kakan och toppa med färska bär innan servering. Om du förbereder kakan så väntar du med att breda på grädden och toppingen tills det är dags att servera.

5
10