
Vegansk vit chokladcheesecake med lemoncurd
Den här ljuvligt fräscha, somriga cheesecaken är 100% värd att älskas! En botten av krossade kex som fylls med en cheesecake som smakar vit choklad och så har jag ringlat i en syrlig lemoncurd. Alltså, GOTTIGOTTGOTT!!!!
Vegansk vit chokladcheesecake med lemoncurd
Portioner: 8-10
Tid: 30 minuter + 4 timmar i frysen
Ingredienser
Botten
200 g digestivekex
100 g mjölkfritt margarin
Cheesecake
600 g växtbaserad färskost
1 dl växtbaserad vispgrädde
60 g/1 dl florsocker
200 g vegansk vit choklad
Lemoncurd
18 g/2 msk vetemjöl
90 g/1 dl strösocker
2 st citroner
1/2 dl vatten
25 g mjölkfritt margarin
Gör så här
Botten: Mixa kexen till smulor. Smält margarinet och blanda det med smulorna. Tryck ut i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter). Ställ in i frysen
Cheesecake: Vispa färskosten så den blir slät. Vispa i vispgrädden tills du får en fluffig kräm. Sikta i florsockret och vänd ihop med en slickepott. Smält chokladen och vänd ned den i smeten. Fyll formen med cheesecakesmeten. Låt stå framme.
Lemoncurd:
Blanda mjöl och socker i en kastrull. Pressa ut saften ur citronerna och blanda ned det i kastrullen tillsammans med vattnet. Koka upp under omrörning tills du får en tjock kräm. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält samman med krämen. Klicka i krämen i cheesecaken och rör runt med en kniv så du får ett ”swirl” mönster. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar. Låt cheesecaken tina i 30 minuter innan du serverar den. Förvaras i kylskåp.