Vegansk lemoncurdcheesecake

En sötsyrlig no-bake cheesecake med lemoncurd. Len och perfekt till fikat eller som efterrätt!

lemoncurdcheesecake vegansk

Jag hade en liten tjuv i hemmet som åt upp alla mina digestivekex och la smulorna i sin säng och förpackningen i skrivbordslådan så jag letade som en tok efter vad som skulle vara botten på min cheesecake tills tjuven erkände sitt brott vid middagsbordet och jag fick helt enkelt tänka om där på kvällskvisten. Jag gjorde ett gäng mördegskakor som jag mixade till botten men du kan använda vilka kex du vill. Digestive, drömmar eller ja, mördegskakor!

Vegansk lemoncurdcheesecake

Portioner: 8 stycken

Tid: 1 timme + 4 h i frys + 2 h tining

Ingredienser

Botten

300 g kex (digestive, drömmar, mördegskex, ja den sort du är sugen på)

150 g mjölkfritt margarin

Lemoncurd

1 dl strösocker

2 msk vetemjöl eller majsstärkelse

1 1/2 st citron

25 g mjölkfritt margarin

Lemoncurdcheesecake

450 g vegansk färskost

1 dl vegansk vispbar grädde

1 1/2 dl florsocker

Hela satsen lemoncurd

Topping

Citronzest

Färska bär

Gör så här

Botten: Mixa kexen till smulor. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och blanda det med kexen. Tryck ut smulorna i en springform (22 cm i diameter) och ställ åt sidan.

Lemoncurd: Blanda strösocker och mjöl i en kastrull. Pressa i citronen. Använd gärna en citruspress för att få ut all juice. Rör om och koka upp under omrörning tills du får en kräm. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält. Låt svalna.

Lemoncurdcheesecake: Vispa färskosten med elvisp. Vispa i grädden tills du får en fluffig smet. Vänd i florsocker och vänd sedan i lemoncurden tills du får en slät smet. Bred ut smeten i formen och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Plocka fram cheesecaken i rumstemperatur 2 timmar innan servering. Plocka bort formen när tårtan fortfarande är fryst. Dekorera med citronzest och färska bär.

lemoncurdcheesecake vegansk

 

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk lemoncurdcheesecake”

  1. Hej! Har hittat din härliga sida med fantastiska bakverk! Egentligen inte ute efter specifikt veganska recep…. Om jag har en burk köpt lemocurd, hur mycket ska jag ta? //Lena

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Ungefär 2 dl 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *