Din varukorg är för närvarande tom!
Vegansk lemoncurdcheesecake
En sötsyrlig no-bake cheesecake med lemoncurd. Len och perfekt till fikat eller som efterrätt!
Jag hade en liten tjuv i hemmet som åt upp alla mina digestivekex och la smulorna i sin säng och förpackningen i skrivbordslådan så jag letade som en tok efter vad som skulle vara botten på min cheesecake tills tjuven erkände sitt brott vid middagsbordet och jag fick helt enkelt tänka om där på kvällskvisten. Jag gjorde ett gäng mördegskakor som jag mixade till botten men du kan använda vilka kex du vill. Digestive, drömmar eller ja, mördegskakor!
Vegansk lemoncurdcheesecake
Portioner: 8 stycken
Tid: 1 timme + 4 h i frys + 2 h tining
Ingredienser
Botten
300 g kex (digestive, drömmar, mördegskex, ja den sort du är sugen på)
150 g mjölkfritt margarin
Lemoncurd
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
1 1/2 st citron
25 g mjölkfritt margarin
Lemoncurdcheesecake
450 g vegansk färskost
1 dl vegansk vispbar grädde
1 1/2 dl florsocker
Hela satsen lemoncurd
Topping
Citronzest
Färska bär
Gör så här
Botten: Mixa kexen till smulor. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och blanda det med kexen. Tryck ut smulorna i en springform (22 cm i diameter) och ställ åt sidan.
Lemoncurd: Blanda strösocker och mjöl i en kastrull. Pressa i citronen. Använd gärna en citruspress för att få ut all juice. Rör om och koka upp under omrörning tills du får en kräm. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält. Låt svalna.
Lemoncurdcheesecake: Vispa färskosten med elvisp. Vispa i grädden tills du får en fluffig smet. Vänd i florsocker och vänd sedan i lemoncurden tills du får en slät smet. Bred ut smeten i formen och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Plocka fram cheesecaken i rumstemperatur 2 timmar innan servering. Plocka bort formen när tårtan fortfarande är fryst. Dekorera med citronzest och färska bär.
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
2 svar till ”Vegansk lemoncurdcheesecake”
-
Hej! Har hittat din härliga sida med fantastiska bakverk! Egentligen inte ute efter specifikt veganska recep…. Om jag har en burk köpt lemocurd, hur mycket ska jag ta? //Lena
-
Ungefär 2 dl 🙂
-
Lämna ett svar