Vegansk tiramisucheesecake

by on

Tiramisu är en italiensk dessert med kex, mascarpone, kaffe och marsalavin som smakar. Varken kexen eller mascarponen är vegansk och jag bakar gärna utan alkohol så alla kan smaka. Jag har därför gjort en egen varitant, som en cheesecake, men var inte orolig. Den är precis lika god som du förväntar dig!

Jag har också gjort en variant på klassisk tiramisu, det receptet hittar du här

tiramisucheesecake

tiramisucheesecake vegan

vegansk tiramisu

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Vegansk tiramisucheesecake

Botten

250 gram Lotus biscoff (du hittar dem vid kexhyllan på affären)

75 gram mjölkfritt margarin

  1. Mixa kexen till smulor
  2. Smält margarinet och blanda det med kexen. Tryck ut hälften i en springform (20 cm i diameter) och ställ in i frysen

Kaffelag

1 dl kaffe

90 gram/1 dl strösocker

  1. Koka ingredienserna tills den blir simmig
  2. Pensla på hälften över bottnen och ställ in i frysen igen

Färskostfyllning

700 gram växtbaserad färskost

100 gram/1 dl växtbaserad vispgrädde

120 gram/2 dl florsocker

10 gran/2 tsk vaniljsocker

Ett par droppar bittermandelarom

2 msk växtbaserad dryck+1 krm agar agar

Kakao till topping

  1. Vispa färskosten så den blir fri från klumpar. Tillsätt lite vispgrädde i taget och vispa tills du får en fluffig kräm
  2. Blanda ned florsocker, vaniljsocker och arom
  3. Värm drycken och agar agar (jag värmde i micron) och blanda snabbt ned den i smeten
  4. Bred ut hälften av smeten över bottnen och ställ in i frysen i minst 30 minuter
  5. När fyllningen stelnat till lite i frysen brer du över det sista av bottnen, och stänk över det sista av kaffelagen (du behöver värma på den igen så den blir simmig). Ställ sedan in i frysen i 10 minuter innan du breder på det sista av färskostkrämen
  6. Frys in i minst 4 timmar men gärna över natten. Låt sedan cheesecaken tina i 20 minuter och pudra över kakaon innan du serverar

När du har haft cheesecaken i frysen går den att förvara i kylskåpet

 

 

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.