Vegansk moussetårta med ananas och kokos

Innehåller annonslänk

Den här moussetårtan med ananas och en kokosbotten smakar härligt fräscht och blir väldigt färgglad med veganska non stop på toppen. Jag skulle säga att det är en supergod påsktårta eller när du vill fira något extra glatt!

Veganska non stop köper jag HÄR

ananasmousse

Följ mig på

Instagram

TikTok

Facebook

Vegansk moussetårta med ananas och kokos (10 bitar)

Botten

200 gram kokosflingor

1 dl strösocker

2 msk majsstärkelse

1 dl kikärtsspad

50 gram mjölkfritt margarin

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull eller i micron
  3. Blanda alla ingredienser i en skål. Blandningen ska vara ganska ”torr”
  4. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter) och grädda bottnen mitt i ugnen i 12-15 minuter. Bottnen ska bli lite gyllenbrun
  5. Låt svalna helt

Ananasmousse

300 gram ananas (färsk eller fryst)

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

0,5 dl strösocker

1 tsk agar agar

2 dl växtbaserad vispgrädde

  1. Tina ananasen om det behövs och mixa den till ett mos. Sila ned moset i en kastrull så det blir helt slätt (du kan använda hela moset om du vill ha botar i din mousse)
  2. Tillsätt matlagningsgrädde, strösocker och agar agar i kastrullen och koka upp det under omrörning. Låt puttra på svag värme i 1 minut
  3. Vispa vispgrädden till sin hårdaste konsistens och vänd försiktigt ned den i uppkoket. Häll moussen i formen och ställ in i frysen i minst 4 timmar, men helst över natten. Plocka sedan bort kakan ur formen

Topping

Veganska non stop, jag köper dem HÄR

TIPS: Moussetårtan går att förvara i kylskåpet efter att den blivit fryst

Kommentarer

7 svar till ”Vegansk moussetårta med ananas och kokos”

  1. Profilbild för Anastasia
    Anastasia

    Hej Frida!

    Tack för din fantastiska blogg och inspiration! Jag undrar om du tror att man kan använda vispbar kokosgrädde för att göra moussetårtan? 🙂

    1. Jag har inte testat med kokosgrädde faktiskt, det kan fungera!

      1. Profilbild för Anastasia
        Anastasia

        Okej då ska jag nog prova i alla fall 😀 Tack!

  2. Hej hej. Hur långt innan servering bör tårtan tas ut ur frysen?

    1. ca 20 minuter

  3. Hej! Ska ”uppkoket” svalna innan den vispade grädden vänds ner? 🙂

    1. Inte för mycket eftersom den stelnar väldigt fort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *