Innehåller annonslänk
Den här moussetårtan med ananas och en kokosbotten smakar härligt fräscht och blir väldigt färgglad med veganska non stop på toppen. Jag skulle säga att det är en supergod påsktårta eller när du vill fira något extra glatt!
Veganska non stop köper jag HÄR
Följ mig på
Vegansk moussetårta med ananas och kokos (10 bitar)
Botten
200 gram kokosflingor
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
1 dl kikärtsspad
50 gram mjölkfritt margarin
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält margarinet i en kastrull eller i micron
- Blanda alla ingredienser i en skål. Blandningen ska vara ganska ”torr”
- Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter) och grädda bottnen mitt i ugnen i 12-15 minuter. Bottnen ska bli lite gyllenbrun
- Låt svalna helt
Ananasmousse
300 gram ananas (färsk eller fryst)
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
0,5 dl strösocker
1 tsk agar agar
2 dl växtbaserad vispgrädde
- Tina ananasen om det behövs och mixa den till ett mos. Sila ned moset i en kastrull så det blir helt slätt (du kan använda hela moset om du vill ha botar i din mousse)
- Tillsätt matlagningsgrädde, strösocker och agar agar i kastrullen och koka upp det under omrörning. Låt puttra på svag värme i 1 minut
- Vispa vispgrädden till sin hårdaste konsistens och vänd försiktigt ned den i uppkoket. Häll moussen i formen och ställ in i frysen i minst 4 timmar, men helst över natten. Plocka sedan bort kakan ur formen
Topping
Veganska non stop, jag köper dem HÄR
TIPS: Moussetårtan går att förvara i kylskåpet efter att den blivit fryst
Lämna ett svar