Vegansk tiramisu-tårta

Efter att ha gjort en vegansk tiramisu ville jag tänja på gränserna lite och göra en tårta av desserten som så många älskar! Den här tårtan är helt klart en tårta för tiramisuälskaren!

Tårtbotten

Använd mitt recept på ”Tre lika tårtbotten utan ägg”

Kakao att pudra över tårtan

Mascarponekräm

700 gram silkestofu

4 dl växtbaserad vispgrädde

1 dl strösocker

1 droppe bittermandelarom (kan uteslutas)

  1. Häll över silkestofun i en ren kökshandduk (tvättad utan parfymerade medel)
  2. Krama ur all vätska (det blir ganska mycket vätska, så krama på)
  3. Lägg den torra silkestofun i en hög skål och tillsätt övriga ingredienser
  4. Mixa till en jämn, slät mascarponekräm
  5. Låt mascarponekrämen sätta sig i kylen i minst 3 timmar
  6. Häll upp krämen i en spritspåse
Kaffelag

1 dl starkt kaffe

1 dl strösocker

1 droppe bittermandelarom (kan uteslutas)

  1. Koka kaffe och strösocker tills du får en simmig sockerlag
  2. Låt sockerlagen svalna något
Montering
  1. Lägg en tårtbotten på fatet du vill servera tårtan på
  2. Pensla generöst med kaffelag över bottnen
  3. Spritsa mascarponekrämen över bottnen
  4. Placera en ny botten ovanpå mascarponekrämen och upprepa steg 2 och 3
  5. Pudra tårtan med kakao

tiramisu tårta