Vegansk kokoskladdkaka med apelsin och choklad

Vegansk kokoskladdkaka med apelsin och choklad ger en härlig smak där apelsinen är framträdande och kokosen ger en härlig konsistens. Med ett chokladtäcke ovanpå blir den extra lyxig!

kokoskladdkaka

recept choklad apelsin

recept kokos choklad

LADDA NER MIN APP ”VEGANSKA GODSAKER”

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Vegansk kokoskladdkaka med apelsin och choklad

Kladdkaka

125 gram mjölkfritt margarin

280 gram/3 dl strösocker

150 gram/2,5 dl vetemjöl

40 gram/1 dl kokosflingor

10 gram/2 tsk vaniljsocker

1 st apelsin (skal och saft)

100 gram/1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

  1. Ställ ugnen på 175 grader över- och undervärme
  2. Smält margarinet på låg värme i en kastrull (det ska inte koka) och dra sedan av den från plattan
  3. Riv skalet på apelsinen och pressa ur saften ned i kastrullen. Blanda i övriga ingredienser tills smeten blir jämnt blandad
  4. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt den sedan svalna i rumstemperatur

Chokladtäcke

150 gram mörk choklad

100 gram/1 dl växtbaserad matlagningsgrädde (här föredrar jag Alpros gröna)

  1. Värm grädden och blanda ned chokladen tills du får en slät kräm. Bred ut krämen över kladdkakan och låt den stelna i kylskåpet i minst 2 timmar

Topping

Vispad växtbaserad grädde

Skal från apelsin

Kokosflingor

 

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk kokoskladdkaka med apelsin och choklad”

  1. Tack för ännu ett toppenrecept! Den här tårtan är sååå god. Och ändå lätt att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *