I samarbete med Hemmakväll
Gillar ni choklad och mint? Det är en av mina favoritkombinationer när det kommer till choklad! Hur glad tror ni att jag blev nu när Delicato lanserade en helt vegansk godisbit med polkasmak? Alltså chokladboll och polka? Dör godisdöden!
På Hemmakväll kan man hitta Delicato polka bland lösgodiset, perfekt paketerad så det håller form och färg fint! Den är så god så jag plockade en hel påse med BARA Delicato polka och gömmer i en burk i kylskåpet så jag kan smygäta för barn och man, hehe.
Choklad- och polka-tårta med Delicato polka
Portioner: 8-10 stycken
Tid: 3 timmar (1 timme aktiv tid)
Chokladbottnar
150 gram/1,5 dl kikärtsspad
270 gram/3 dl strösocker
180 gram/3 dl vetemjöl
40 gram/1 dl kakao
10 gram/2 tsk bakpulver
3 gram/0,5 tsk salt
48 gram/0,5 dl neutral olja 100 gram/1 dl vatten
- Ställ ugnen på 175 grader
- Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och något fluffigt, men det ska inte bli en maräng
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten
- Tillsätt olja och vatten och blanda till en jämn klumpfri smet. Häll upp i enbakplåtpappersklädd springforrm (20 cm i diameter)
- Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Plocka ur bottnen ur formen direkt när den kommerfrån ugnen och låt den svalna upp och ned. Jag brukar frysa min tårtbotten så åtminstonekanterna är hårda, det blir enklare att skära den jämnt då
- Skär bottnen på mitten så du får två stycken bottnar. Lägg åt sidan
Choklad- och polkakräm
450 gram/4,5 dl växtbaserad vispgrädde
200 gram mörk choklad
Några droppar pepparmintolja
Delicato polka, välj mängd själv, ju fler desto bättre!
- Värm grädden och dra av från plattan, den ska inte koka
- Blanda i choklad och pepparmintolja tills du får en slät kräm. Ställ in i kylskåpet tills denstelnat ordentligt
- Vispa med elvisp tills du får en fluffig chokladgrädde. Häll upp i en spritspåse
- Spritsa ut hälften av krämen på en botten. Lägg på den andra bottnen och spritsa utresterande chokladkräm
- Toppa med Delicato polka
Tårtan förvaras i kylskåpet
Lämna ett svar