Vanilj- och chokladcheesecake på cookiebotten, vegan

Tänk dig en len vaniljcheesecake med små chokladbitar i på en botten av ljuvliga chocolate chip cookies! På toppen har jag lagt ett härlig chokladtäcke och som pricken över i:et har jag dekorerat den med goda körsbär. MUMS!

Chokladcookiesen består av Marabou mörk choklad XL-cookies. Visste ni att dom kakorna är veganska? Så himla roligt och framför allt – så jäkla gott!

vanilj choklad cheesecake

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Vanilj- och chokladcheesecake på cookiebotten

Botten

10 stycken Marabou mörk choklad XL-cookies

50 gram mjölkfritt margarin

  1. Mixa kakorna till smulor
  2. Smält margarinet och blanda ned det i kaksmulorna. Tryck ut bottnen i en bakplåtspappersklädd springform (20cm i diameter) och ställ in i frysen medan du gör fyllningen

Fyllning

600 gram växtbaserad färskost

150 gram/1,5dl växtbaserad vispgrädde

60 gram/1 dl florsocker

10 gram/2 tsk vaniljsocker

150 gram choklad (54%)

  1. Vispa färskosten med elvisp så du slipper klumpar. Vispa i grädden lite i taget tills du får en fluffig kräm
  2. Sikta i florsockret och vaniljsockret, vänd ihop det med en slickepott
  3. Hacka chokladen i små bitar och vänd ned det i smeten. Fyll formen med fyllningen och frys i minst 4 timmar
  4. Plocka ur cheesecaken ur formen

Chokladtäcke

100 gram/1 dl växtbaserad grädde (mat eller visp spelar ingen roll)

100 gram choklad (54%)

  1. Värm chokladen i en kastrull och dra av från plattan. Bryt i chokladen och rör om tills chokladen smält samman med grädden
  2. Bred ut chokladtäcket över cheesecaken och ställ in i kylskåpet tills du ska servera

Topping

Växtbaserad vispgrädde (vispad)

Körsbär

Kommentarer

4 svar till ”Vanilj- och chokladcheesecake på cookiebotten, vegan”

  1. Kan kakan stå fryst ett par dagar och sen tas ut innan servering och då lägga på chokladtäcket? Hur långt innan servering bör den tas ut ur frysen isåfall?

    1. Det går bra att ha den i frysen. Lägg på chokladtäcket när du plockar ut den ur frysen och låt den sedan stå i kylen tills den är mjuk 🙂

  2. Vilken färskost använder du?

    1. Oatly eller Violife 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *