
Vanilj- och chokladcheesecake på cookiebotten, vegan
Tänk dig en len vaniljcheesecake med små chokladbitar i på en botten av ljuvliga chocolate chip cookies! På toppen har jag lagt ett härlig chokladtäcke och som pricken över i:et har jag dekorerat den med goda körsbär. MUMS!
Chokladcookiesen består av Marabou mörk choklad XL-cookies. Visste ni att dom kakorna är veganska? Så himla roligt och framför allt – så jäkla gott!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Vanilj- och chokladcheesecake på cookiebotten
Botten
10 stycken Marabou mörk choklad XL-cookies
50 gram mjölkfritt margarin
- Mixa kakorna till smulor
- Smält margarinet och blanda ned det i kaksmulorna. Tryck ut bottnen i en bakplåtspappersklädd springform (20cm i diameter) och ställ in i frysen medan du gör fyllningen
Fyllning
600 gram växtbaserad färskost
150 gram/1,5dl växtbaserad vispgrädde
60 gram/1 dl florsocker
10 gram/2 tsk vaniljsocker
150 gram choklad (54%)
- Vispa färskosten med elvisp så du slipper klumpar. Vispa i grädden lite i taget tills du får en fluffig kräm
- Sikta i florsockret och vaniljsockret, vänd ihop det med en slickepott
- Hacka chokladen i små bitar och vänd ned det i smeten. Fyll formen med fyllningen och frys i minst 4 timmar
- Plocka ur cheesecaken ur formen
Chokladtäcke
100 gram/1 dl växtbaserad grädde (mat eller visp spelar ingen roll)
100 gram choklad (54%)
- Värm chokladen i en kastrull och dra av från plattan. Bryt i chokladen och rör om tills chokladen smält samman med grädden
- Bred ut chokladtäcket över cheesecaken och ställ in i kylskåpet tills du ska servera
Topping
Växtbaserad vispgrädde (vispad)
Körsbär