Din varukorg är för närvarande tom!
Vanilj- och chokladcheesecake på cookiebotten, vegan
Tänk dig en len vaniljcheesecake med små chokladbitar i på en botten av ljuvliga chocolate chip cookies! På toppen har jag lagt ett härlig chokladtäcke och som pricken över i:et har jag dekorerat den med goda körsbär. MUMS!
Chokladcookiesen består av Marabou mörk choklad XL-cookies. Visste ni att dom kakorna är veganska? Så himla roligt och framför allt – så jäkla gott!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Vanilj- och chokladcheesecake på cookiebotten
Botten
10 stycken Marabou mörk choklad XL-cookies
50 gram mjölkfritt margarin
- Mixa kakorna till smulor
- Smält margarinet och blanda ned det i kaksmulorna. Tryck ut bottnen i en bakplåtspappersklädd springform (20cm i diameter) och ställ in i frysen medan du gör fyllningen
Fyllning
600 gram växtbaserad färskost
150 gram/1,5dl växtbaserad vispgrädde
60 gram/1 dl florsocker
10 gram/2 tsk vaniljsocker
150 gram choklad (54%)
- Vispa färskosten med elvisp så du slipper klumpar. Vispa i grädden lite i taget tills du får en fluffig kräm
- Sikta i florsockret och vaniljsockret, vänd ihop det med en slickepott
- Hacka chokladen i små bitar och vänd ned det i smeten. Fyll formen med fyllningen och frys i minst 4 timmar
- Plocka ur cheesecaken ur formen
Chokladtäcke
100 gram/1 dl växtbaserad grädde (mat eller visp spelar ingen roll)
100 gram choklad (54%)
- Värm chokladen i en kastrull och dra av från plattan. Bryt i chokladen och rör om tills chokladen smält samman med grädden
- Bred ut chokladtäcket över cheesecaken och ställ in i kylskåpet tills du ska servera
Topping
Växtbaserad vispgrädde (vispad)
Körsbär
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
4 svar till ”Vanilj- och chokladcheesecake på cookiebotten, vegan”
Kan kakan stå fryst ett par dagar och sen tas ut innan servering och då lägga på chokladtäcket? Hur långt innan servering bör den tas ut ur frysen isåfall?
Det går bra att ha den i frysen. Lägg på chokladtäcket när du plockar ut den ur frysen och låt den sedan stå i kylen tills den är mjuk 🙂
Vilken färskost använder du?
Oatly eller Violife 🙂
Lämna ett svar