ANNONS

Vanilj- och chokladcheesecake på cookiebotten, vegan

/

Tänk dig en len vaniljcheesecake med små chokladbitar i på en botten av ljuvliga chocolate chip cookies! På toppen har jag lagt ett härlig chokladtäcke och som pricken över i:et har jag dekorerat den med goda körsbär. MUMS!

Chokladcookiesen består av Marabou mörk choklad XL-cookies. Visste ni att dom kakorna är veganska? Så himla roligt och framför allt – så jäkla gott!

vanilj choklad cheesecake

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Vanilj- och chokladcheesecake på cookiebotten

Botten

10 stycken Marabou mörk choklad XL-cookies

50 gram mjölkfritt margarin

  1. Mixa kakorna till smulor
  2. Smält margarinet och blanda ned det i kaksmulorna. Tryck ut bottnen i en bakplåtspappersklädd springform (20cm i diameter) och ställ in i frysen medan du gör fyllningen

Fyllning

600 gram växtbaserad färskost

150 gram/1,5dl växtbaserad vispgrädde

60 gram/1 dl florsocker

10 gram/2 tsk vaniljsocker

150 gram choklad (54%)

  1. Vispa färskosten med elvisp så du slipper klumpar. Vispa i grädden lite i taget tills du får en fluffig kräm
  2. Sikta i florsockret och vaniljsockret, vänd ihop det med en slickepott
  3. Hacka chokladen i små bitar och vänd ned det i smeten. Fyll formen med fyllningen och frys i minst 4 timmar
  4. Plocka ur cheesecaken ur formen

Chokladtäcke

100 gram/1 dl växtbaserad grädde (mat eller visp spelar ingen roll)

100 gram choklad (54%)

  1. Värm chokladen i en kastrull och dra av från plattan. Bryt i chokladen och rör om tills chokladen smält samman med grädden
  2. Bred ut chokladtäcket över cheesecaken och ställ in i kylskåpet tills du ska servera

Topping

Växtbaserad vispgrädde (vispad)

Körsbär

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00