ANNONS

Vegansk morotscheesecake

/

Den här ljuvliga cheesecaken bakas helt utan ugn och är otroligt enkel att svänga ihop! Botten har en härlig smak av morot, kanel och kardemumma. Färskostfyllningen är smaksatt med vanilj och lime, så himmelens gott!

morotscheesecake

morotscheesecake frida

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Vegansk morotscheesecake

Botten

15 st digestivekex

80 gram/ca 1 st normalstor morot

1 msk malen kanel

2 tsk malen kardemumma

100 gram mjölkfritt margarin

  1. Riv moroten och mixa den tillsammans med kexen och kryddorna
  2. Smält margarinet och blanda ned den i kexsmulorna. Tryck ut bottnen i en klädd springform (20cm i diameter) och ställ in i frysen medan du gör fyllningen

Färskostfyllning

600 gram växtbaserad färskost

250 gram/2,5 dl växtbaserad vispgrädde

60 gram/1 dl florsocker

10 gram/2 tsk vaniljsocker

1 st lime

  1. Vispa först ihop färskosten för att få bort klumpar. Vispa sedan i grädden lite i taget tills du får en fluffig smet.
  2. Vänd i florsocker och vaniljsocker i smeten. Riv av skalet från limen och pressa i saften. Blanda till en jämn kräm
  3. Brad ut fyllningen över bottnen och frys i minst 4 timmar

Topping

Limeskal blandat med lite strösoker

  1. Strö över toppingen och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter innan servering. Efter att cheesecaken varit fryst klarar den sig fint i kylskåpet
2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00