
Vegansk morotscheesecake
Den här ljuvliga cheesecaken bakas helt utan ugn och är otroligt enkel att svänga ihop! Botten har en härlig smak av morot, kanel och kardemumma. Färskostfyllningen är smaksatt med vanilj och lime, så himmelens gott!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Vegansk morotscheesecake
Botten
15 st digestivekex
80 gram/ca 1 st normalstor morot
1 msk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
100 gram mjölkfritt margarin
- Riv moroten och mixa den tillsammans med kexen och kryddorna
- Smält margarinet och blanda ned den i kexsmulorna. Tryck ut bottnen i en klädd springform (20cm i diameter) och ställ in i frysen medan du gör fyllningen
Färskostfyllning
600 gram växtbaserad färskost
250 gram/2,5 dl växtbaserad vispgrädde
60 gram/1 dl florsocker
10 gram/2 tsk vaniljsocker
1 st lime
- Vispa först ihop färskosten för att få bort klumpar. Vispa sedan i grädden lite i taget tills du får en fluffig smet.
- Vänd i florsocker och vaniljsocker i smeten. Riv av skalet från limen och pressa i saften. Blanda till en jämn kräm
- Brad ut fyllningen över bottnen och frys i minst 4 timmar
Topping
Limeskal blandat med lite strösoker
- Strö över toppingen och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter innan servering. Efter att cheesecaken varit fryst klarar den sig fint i kylskåpet