Inlägget innehåller annonslänkar
En av de saftigare kakorna jag bakat är den här banankakan som är toppad av en alldeles underbart god nougatsås! Det perfekta sättet att göra sig av med bruna bananer. Kakan är svår att sluta äta så baka gärna två på en gång 😉
Det är viktigt att du använder ordentligt mogna bananer, helt ska skalet vara helt brunt för att bananen ska ge rätt konsistens i kakan! Vill du har ett tips? Lägg bananerna på ugnsgallret och låt dem ligga i ugnen på 175 grader i 10 minuter så får du dem precis så övermogna som de ska vara!
Annons:
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Annons:
Vegansk banankaka med nougatsås
Banankaka
100 gram mjölkfritt margarin
180 gram/3 dl vetemjöl
225 gram/2,5 dl strösocker
10 gram/2 tsk vaniljsocker
10 gram/2 tsk bakpulver
3 gram/0,5 tsk salt
150 gram/1,5 dl växtbaserad dryck
2 stycken normalstora, bruna bananer
Margarin och ströbröd till formen
- Ställ ugnen på 175 grader
- Smält margarinet på låg värme och dra sedan av från plattan
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda i det smälta margarinet och drycken. Mosa bananerna och blanda dem i smeten
- Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer 1,2 liter (jag använder DEN HÄR) och grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna upp och ned och plocka sedan bort formen
Nougatsås
1 dl växtbaserad Nutella
1,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
- Smält ihop Nutella och grädde på låg värme i en kastrull och häll över i en burk. Ringla såsen över kakan innan servering (det fins GOTT OM sås kvar att äta till kakan)
Lämna ett svar