Vegansk banankaka med nougatsås

Inlägget innehåller annonslänkar

En av de saftigare kakorna jag bakat är den här banankakan som är toppad av en alldeles underbart god nougatsås! Det perfekta sättet att göra sig av med bruna bananer. Kakan är svår att sluta äta så baka gärna två på en gång 😉

Det är viktigt att du använder ordentligt mogna bananer, helt ska skalet vara helt brunt för att bananen ska ge rätt konsistens i kakan! Vill du har ett tips? Lägg bananerna på ugnsgallret och låt dem ligga i ugnen på 175 grader i 10 minuter så får du dem precis så övermogna som de ska vara!

Annons:

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

vegansk banankaka

vegansk banankaka Frida

Annons:

Vegansk banankaka med nougatsås

Banankaka

100 gram mjölkfritt margarin

180 gram/3 dl vetemjöl

225 gram/2,5 dl strösocker

10 gram/2 tsk vaniljsocker

10 gram/2 tsk bakpulver

3 gram/0,5 tsk salt

150 gram/1,5 dl växtbaserad dryck

2 stycken normalstora, bruna bananer

Margarin och ströbröd till formen

  1. Ställ ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet på låg värme och dra sedan av från plattan
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda i det smälta margarinet och drycken. Mosa bananerna och blanda dem i smeten
  4. Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer 1,2 liter (jag använder DEN HÄR) och grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna upp och ned och plocka sedan bort formen

Nougatsås

1 dl växtbaserad Nutella

1,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde

  1. Smält ihop Nutella och grädde på låg värme i en kastrull och häll över i en burk. Ringla såsen över kakan innan servering (det fins GOTT OM sås kvar att äta till kakan)

 

 

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk banankaka med nougatsås”

  1. Hej!
    Om man vill göra glutenfri, ska man bara byta ut vete mot glutenfritt mjöl? Eller har du något tips? Kram

    1. Hej! Det ska gå bra att byta rakt av 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *