ANNONS

Veganska toscarutor

/

Detta är den perfekta kakan och jag skulle våga påstå att de flesta uppskattar den! En mjuk, saftig vaniljkaka toppad med en härlig, krispig mandeltosca. Alltså MUMS!!!

Är du allergisk mot mandel kan du testa att byta mandeln mot kokosflingor, det blir också helt magiskt gott!

veganska toscarutor

mandeltosca

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Veganska toscarutor

Kaka

240 gram/4 dl vetemjöl

270 gram/3 dl strösocker

10 gram/2 tsk bakpulver

10 gram/2 tsk vaniljsocker

3 gram/0,5 tsk salt

100 gram mjölkfritt margarin

200 gram/2 dl växtbaserad dryck

Mandeltosca

200 gram mandelflarn

45 gram/0,5 dl strösocker

70 gram/0,5 dl ljus sirap

18 gram/2 msk vetemjöl

5 gram/1 tsk vaniljsocker

25 gram mjölkfritt margarin

30 gram/2 msk matlagningsgrädde

  1. Ställ ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Börja med kakan. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält margarinet på låg värme och blanda i drycken. Rör ned vätskan i de torra ingredienserna tills du får en jämn, klumpfri smet
  3. Bred ut smeten i en klädd, kvadratisk form (25x25cm) och grädda mitt i ugnen i 40 minuter
  4. Mandeltosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull, utom mandelflarnen och smält ihop till en kräm på låg värme. Dra av från plattan och blanda i mandelflarnen. Bred på mandeltoscan direkt när du plockat ut kakan ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. Ställ in formen på en gång och grädda i 7 minuter till. Låt svalna

Efter 40 minuter ska du alltså plocka ut kakan ur ugnen, breda på mandeltoscan och höja värmen till 225 grader. Vänta inte på att ugnen når den nya temperaturen utan kör in kakan på en gång.

5
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00