
Veganska toscarutor
Detta är den perfekta kakan och jag skulle våga påstå att de flesta uppskattar den! En mjuk, saftig vaniljkaka toppad med en härlig, krispig mandeltosca. Alltså MUMS!!!
Är du allergisk mot mandel kan du testa att byta mandeln mot kokosflingor, det blir också helt magiskt gott!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Veganska toscarutor
Kaka
240 gram/4 dl vetemjöl
270 gram/3 dl strösocker
10 gram/2 tsk bakpulver
10 gram/2 tsk vaniljsocker
3 gram/0,5 tsk salt
100 gram mjölkfritt margarin
200 gram/2 dl växtbaserad dryck
Mandeltosca
200 gram mandelflarn
45 gram/0,5 dl strösocker
70 gram/0,5 dl ljus sirap
18 gram/2 msk vetemjöl
5 gram/1 tsk vaniljsocker
25 gram mjölkfritt margarin
30 gram/2 msk matlagningsgrädde
- Ställ ugnen på 200 grader över- och undervärme
- Börja med kakan. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält margarinet på låg värme och blanda i drycken. Rör ned vätskan i de torra ingredienserna tills du får en jämn, klumpfri smet
- Bred ut smeten i en klädd, kvadratisk form (25x25cm) och grädda mitt i ugnen i 40 minuter
- Mandeltosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull, utom mandelflarnen och smält ihop till en kräm på låg värme. Dra av från plattan och blanda i mandelflarnen. Bred på mandeltoscan direkt när du plockat ut kakan ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. Ställ in formen på en gång och grädda i 7 minuter till. Låt svalna
Efter 40 minuter ska du alltså plocka ut kakan ur ugnen, breda på mandeltoscan och höja värmen till 225 grader. Vänta inte på att ugnen når den nya temperaturen utan kör in kakan på en gång.