ANNONS

Mammas äppelkaka

/

När äpplena började mogna på äppelträden hemma hos mamma och pappa när jag var liten visste jag att det var dags. Jag plockade in några äpplen och gick förväntansfullt in till mamma och sa att hon väl ”snäääälla” kunde baka en äppelkaka till fika. Den äppelkakan var den bästa jag visste, gärna tillsammans med en stor klick vaniljsås!

Nu har jag veganiserat mammas recept på äppelkaka. Jag hoppas att ni ska älska den lika mycket som jag!

mammas äppelkaka

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Mammas äppelkaka

150 gram/1,5 dl kikärtsspad

225 gram/2,5 dl strösocker

240 gram/4 dl vetemjöl

2 tsk malen kardemumma

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl äppelmos

1,5 dl växtbaserad dryck

100 gram mjölkfritt margarin

2 st äpplen (ganska små)

1 msk malen kanel + 1 msk strösocker till topping

Mjölkfritt margarin + kokos till formen

  1. Ställ ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Vispa strösocker och kikärtsspad i ca 30 sekunder med elvisp
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten
  4. Smält margarinet på låg värme och blanda ned det tillsammans med äppelmoset och drycken i smeten tills den blir jämn och klumpfri. Smöra och bröa en form, 24 cm i diameter och häll ut smeten där i
  5. Skiva äpplena och tryck ned dem i smeten. Strö över kanel och strösocker
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter och låt den sedan svalna något i formen innan du serverar med vispad vaniljsås
1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00