Vegansk Lotus Biscoff cheesecake

Ni vet kexen Lotus Biscoff? För mig smakar dom som en blandning av digestivekex och pepparkakor vilket jag tycker är så gott!!

Lotus Biscoff finns också som en kräm, typ som Nutella men som smakar precis som kexen och det är den jag använt mig av i det här receptet på cheesecake som blir helt magiskt gott!

lotusbiscoff1 lotusbiscoff2 lotusbiscoff3

Vegansk Lotus Biscoff cheesecake

Portioner: 8-10 bitar

Tid: 1 timme + 3 timmar för att stelna

Ingredienser

Botten

250 g Lotus Biscoff kex

100 g mjölkfritt margarin

Cheesecake

600 g växtbaserad färskost

1 dl Lotus Biscoff spread

1 dl växtbaserad vispgrädde

120 g/2 dl florsocker

Topping

3 dl Lotus Biscoff spread

Växtbaserad vispgrädde

Gör så här

Botten: Mixa kexen till smulor. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna. Klä en springform (23 cm i diameter) med bakplåtspapper och tryck ut smulorna i botten av formen. Ställ in i kylskåpet

Cheesecake: Vispa färskosten med elvisp. Vispa i Lotus Biscoff spread. Tillsätt lite vispgrädde åt gången samtidigt som du vispar och vispa upp tills du får en fast smet. Sila ned florsockret genom en sil och vänd ned det i smeten med en slickepott. Bred ut cheesecakesmeten över bottnen och ställ in formen i kylskåpet i minst 2 timmar.

Topping: Smält Lotus Biscoff spread i micron så den blir flytande och häll över den på toppen av cheesecaken. Ställ in i kylskåpet i ytterligare en timme. Toppa cheesecaken med växtbaserad vispgrädde innan servering.

Kommentarer

5 svar till ”Vegansk Lotus Biscoff cheesecake”

 1. Profilbild för Emmy Persson
  Emmy Persson

  Den här ser magiskt god ut! Vad använder du för färskost? Violife? Påmackan? Eller båda sorterna kanske funkar – vad tror du som är proffs? 🙂

  1. Profilbild för fridasvegobak
   fridasvegobak

   Jag brukar pendla lite mellan PåMackan och Violife. I den här har jag PåMackan. Violife ger en mer fast konsistens medan Påmackan ger en lite krämigare konsistens 🙂

 2. Profilbild för fridasvegobak
  fridasvegobak

  Jag använder Alpro eller Aito 🙂

 3. Profilbild för fridasvegobak
  fridasvegobak

  Kexen är vanliga kex från Lotus Biscoff som finns vid andra kex i din vanliga livsmedelsbutik. Spread är en kräm (med samma konsistens som Nutella) som smakar som kexen. Den finns eventuellt i större livsmedelsbutiker (i större städer kan man tänka mig) men i Sverige fortfarande mest online, tex till hemsidan jag länkade i texten.

  Kram
  Frida

 4. Profilbild för Sara Helander
  Sara Helander

  Hej bästa Frida!
  Gjorde denna enligt receptet men den blev väldigt rinnig. Efter en natt i kylen hade den fortfarande inte satt sig och tänkte om jag missuppfattat receptet?
  Ska vispgrädden vara vispad redan ?
  Jag testade igen ( med vispad grädde) och japp, denna gång gick det bättre. Men! Efter fyra timmar i kyl är den ändå omöjlig att skära i.
  Snälla Frida, vad göra jag för fel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *