Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk Lotus Biscoff cheesecake

Ni vet kexen Lotus Biscoff? För mig smakar dom som en blandning av digestivekex och pepparkakor vilket jag tycker är så gott!!

Lotus Biscoff finns också som en kräm, typ som Nutella men som smakar precis som kexen och det är den jag använt mig av i det här receptet på cheesecake som blir helt magiskt gott!

Vegansk Lotus Biscoff cheesecake

Portioner: 8-10 bitar

Tid: 1 timme + 3 timmar för att stelna

Ingredienser

Botten

250 g Lotus Biscoff kex

100 g mjölkfritt margarin

Cheesecake

600 g växtbaserad färskost

1 dl Lotus Biscoff spread

1 dl växtbaserad vispgrädde

120 g/2 dl florsocker

Topping

3 dl Lotus Biscoff spread

Växtbaserad vispgrädde

Gör så här

Botten: Mixa kexen till smulor. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna. Klä en springform (23 cm i diameter) med bakplåtspapper och tryck ut smulorna i botten av formen. Ställ in i kylskåpet

Cheesecake: Vispa färskosten med elvisp. Vispa i Lotus Biscoff spread. Tillsätt lite vispgrädde åt gången samtidigt som du vispar och vispa upp tills du får en fast smet. Sila ned florsockret genom en sil och vänd ned det i smeten med en slickepott. Bred ut cheesecakesmeten över bottnen och ställ in formen i kylskåpet i minst 2 timmar.

Topping: Smält Lotus Biscoff spread i micron så den blir flytande och häll över den på toppen av cheesecaken. Ställ in i kylskåpet i ytterligare en timme. Toppa cheesecaken med växtbaserad vispgrädde innan servering.

7
18

Veganska saftiga chokladmuffins

Choklad i mängder och ljuvligt saftiga är vad jag symboliserar dessa chokladmuffins med! Ni vet, den perfekta chokladmuffinsen.

Veganska saftiga chokladmuffins

Portioner: 12 stycken

Tid: 40 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

1 1/2 dl kikärtsspad

270 g/3 dl strösocker

210 g/3 1/2 dl vetemjöl

30 g/3/4 dl kakao

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

2 dl vegansk créme fraîche

1 dl neutral olja

150 g mörka chokladknappar

100 g vegansk ljus choklad

12 stycken medelstora muffinsformar

Gör så här

Häll kikärtsspadet i en bunke och vispa till ett skum.

Tillsätt strösockret och vispa i ytterligare 15 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop några gånger med en slickepott. Tillsätt créme fraîche och olja och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Blanda tillsist i chokladknapparna. Fyll tre fjärdedelar av muffinsformarna med smet. Hacka den ljusa chokladen i grova bitar och lägg dem på toppen av varje muffins. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

0
7

Sega havrerutor med choklad

Dessa sega havrerutor med choklad är den perfekta kakan att ha i frysen! Den går snabbt att baka, du får många kakor och dom är fantastiskt goda att äta direkt från frysen. Mums fillibabba!

Sega havrerutor med choklad (vegan)

Portioner: 20 stycken

Tid: 30 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

225 g mjölkfritt margarin

240 g/4 dl vetemjöl

360 g/4 dl strösocker

360 g/8 dl havregryn

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

1 1/2 dl kikärtsspad

Chokladlager

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

300 g vegansk ljus choklad

Flingsalt

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Blanda allla torra ingredienser till kakan i en stor bunke. Blanda i smält margarin och kikärtsspad tills du får en deg. Tryck ut degen i en rektangulär form (25x35cm) som är klädd i bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter och låt sedan svalna.

Värm grädden till chokladlagret. Hacka ned chokladen i gröna bitar och blanda ned dem i den varma grädden tills de smält och du fått en chokladkräm. Bred ut krämen över kakan och ställ för att svalna. Strö över flingsalt och skär upp kakan i 20 stycken mumsiga bitar.

1
19