Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk Lotus Biscoff cheesecake
Ni vet kexen Lotus Biscoff? För mig smakar dom som en blandning av digestivekex och pepparkakor vilket jag tycker är så gott!!
Lotus Biscoff finns också som en kräm, typ som Nutella men som smakar precis som kexen och det är den jag använt mig av i det här receptet på cheesecake som blir helt magiskt gott!
Vegansk Lotus Biscoff cheesecake
Portioner: 8-10 bitar
Tid: 1 timme + 3 timmar för att stelna
Ingredienser
Botten
250 g Lotus Biscoff kex
100 g mjölkfritt margarin
Cheesecake
600 g växtbaserad färskost
1 dl Lotus Biscoff spread
1 dl växtbaserad vispgrädde
120 g/2 dl florsocker
Topping
3 dl Lotus Biscoff spread
Växtbaserad vispgrädde
Gör så här
Botten: Mixa kexen till smulor. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna. Klä en springform (23 cm i diameter) med bakplåtspapper och tryck ut smulorna i botten av formen. Ställ in i kylskåpet
Cheesecake: Vispa färskosten med elvisp. Vispa i Lotus Biscoff spread. Tillsätt lite vispgrädde åt gången samtidigt som du vispar och vispa upp tills du får en fast smet. Sila ned florsockret genom en sil och vänd ned det i smeten med en slickepott. Bred ut cheesecakesmeten över bottnen och ställ in formen i kylskåpet i minst 2 timmar.
Topping: Smält Lotus Biscoff spread i micron så den blir flytande och häll över den på toppen av cheesecaken. Ställ in i kylskåpet i ytterligare en timme. Toppa cheesecaken med växtbaserad vispgrädde innan servering.