Cheesecake är väl ändå en tårta som går hem hos de flesta? Den är kall och krämig och liksom smälter i munnen. Den här veganska cheesecaken med vanilj ligger på en botten av kladdkaka och ät toppad med chokladdoppade popcorn. Otroligt festlig och god, du kan festa till det genom att använda en popcornkrydda!


Vegansk vaniljcheesecake med chokladpopcorn
Portioner: 8-10 stycken
Tid: 2 timmar + minst 4 timmar i frysen
Ugn: 175 grader
Förvaring: Kylskåp i upp till 5 dagar
Ingredienser
Kladdkaka
125 g mjölkfritt margarin
270 g/3 dl strösocker
150 g/2 1/2 dl vetemjöl
20 g/ 1/2 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ 1/2 tsk salt
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och bred ut i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter). Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter och låt den sedan bli helt kall i formen. Du kan ställa in den i kylen eller frysen
Vaniljcheesecake
600 g växtbaserad färskost
60 g/1 dl florsocker
1 tsk vaniljpasta (eller 2 tsk vaniljsocker)
1 dl växtbaserad vispgrädde
Vissa ihop alla ingredienser till fyllningen tills du får en slät, fluffig kräm. Bred över krämen på den kalla kladdkakan och frys i minst 4 timmar. Plocka ut cheesecaken ur formen och låt den tina i 30-40 minuter i rumstemperatur.
Chokladpopcorn
En påse popcorn
200 g mörk choklad
Poppa popcornen i micron. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Blanda chokladen och popcornen i en stor skål tills popcornen är täckta i choklad. Lägg upp på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna. Dekorera tårtan med chokladpopcorn.
Lämna ett svar