Vegansk vaniljcheesecake med chokladpopcorn

Cheesecake är väl ändå en tårta som går hem hos de flesta? Den är kall och krämig och liksom smälter i munnen. Den här veganska cheesecaken med vanilj ligger på en botten av kladdkaka och ät toppad med chokladdoppade popcorn. Otroligt festlig och god, du kan festa till det genom att använda en popcornkrydda!

vaniljcheesecake1
Popcorn och Cheesecake = love
vaniljcheesecake2
cheesecake till nyår

Vegansk vaniljcheesecake med chokladpopcorn

Portioner: 8-10 stycken

Tid: 2 timmar + minst 4 timmar i frysen

Ugn: 175 grader

Förvaring: Kylskåp i upp till 5 dagar

Ingredienser

Kladdkaka

125 g mjölkfritt margarin

270 g/3 dl strösocker

150 g/2 1/2 dl vetemjöl

20 g/ 1/2 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/ 1/2 tsk salt

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och bred ut i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter). Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter och låt den sedan bli helt kall i formen. Du kan ställa in den i kylen eller frysen

Vaniljcheesecake

600 g växtbaserad färskost

60 g/1 dl florsocker

1 tsk vaniljpasta (eller 2 tsk vaniljsocker)

1 dl växtbaserad vispgrädde

Vissa ihop alla ingredienser till fyllningen tills du får en slät, fluffig kräm. Bred över krämen på den kalla kladdkakan och frys i minst 4 timmar. Plocka ut cheesecaken ur formen och låt den tina i 30-40 minuter i rumstemperatur.

Chokladpopcorn

En påse popcorn

200 g mörk choklad

Poppa popcornen i micron. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Blanda chokladen och popcornen i en stor skål tills popcornen är täckta i choklad. Lägg upp på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna. Dekorera tårtan med chokladpopcorn.

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk vaniljcheesecake med chokladpopcorn”

  1. Hej!
    Låter sååå gott!! En fråga om man ska göra den dagen innan. Efter dom 4 timmarna i frysen, ska den sen förvaras i kylen till kvällen efter?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Hej,
      Ja du kan göra den dagen innan och förvara den i kylskåpet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *