Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk vaniljcheesecake med chokladpopcorn

Cheesecake är väl ändå en tårta som går hem hos de flesta? Den är kall och krämig och liksom smälter i munnen. Den här veganska cheesecaken med vanilj ligger på en botten av kladdkaka och ät toppad med chokladdoppade popcorn. Otroligt festlig och god, du kan festa till det genom att använda en popcornkrydda!

Popcorn och Cheesecake = love

cheesecake till nyår

Vegansk vaniljcheesecake med chokladpopcorn

Portioner: 8-10 stycken

Tid: 2 timmar + minst 4 timmar i frysen

Ugn: 175 grader

Förvaring: Kylskåp i upp till 5 dagar

Ingredienser

Kladdkaka

125 g mjölkfritt margarin

270 g/3 dl strösocker

150 g/2 1/2 dl vetemjöl

20 g/ 1/2 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/ 1/2 tsk salt

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och bred ut i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter). Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter och låt den sedan bli helt kall i formen. Du kan ställa in den i kylen eller frysen

Vaniljcheesecake

600 g växtbaserad färskost

60 g/1 dl florsocker

1 tsk vaniljpasta (eller 2 tsk vaniljsocker)

1 dl växtbaserad vispgrädde

Vissa ihop alla ingredienser till fyllningen tills du får en slät, fluffig kräm. Bred över krämen på den kalla kladdkakan och frys i minst 4 timmar. Plocka ut cheesecaken ur formen och låt den tina i 30-40 minuter i rumstemperatur.

Chokladpopcorn

En påse popcorn

200 g mörk choklad

Poppa popcornen i micron. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Blanda chokladen och popcornen i en stor skål tills popcornen är täckta i choklad. Lägg upp på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna. Dekorera tårtan med chokladpopcorn.

2
52

Inlägget innehåller annonslänkar

Bra saker att ha när du bakar

Hej på er! Året nalkas mot sitt slut och trots att 2020 varit hela världens sämsta år har jag faktiskt haft ett fantastisk bakår. Så många roliga recept har tagits fram. Jag har fått så många möjligheter jag aldrig ens kunnat drömma om och jag är verkligen så otroligt tacksam för er, som hänger här och för att ni peppar och stöttar mig i allt jag gör!

Idag vill jag ge er några tips på mina favoriter som jag använder i mitt kök när jag bakar. För att komma till produkten jag tipsar om trycker du på bilden eller på länken nedanför

Here we go!

Min Kenwood Chef Titanium XL är min hjälpreda i köket. Den vispar smetar och den knådar degar som ingen annan köksmaskin jag haft gör! Min Kenwood är stabil och orkar med mig hela arbetsdagen utan att bli trött eller svettig. Det här är köksmaskinen jag använder men jag vill rekommendera ALLA köksmaskiner från Kenwood, oavsett prisklass. Dom är alla otroligt bra! Min köksmaskin hittar du HÄR

Min köksvåg hjälper mig att fördela ingredienserna exakt vilket gör att mina kakor får samma resultat varje gång. Under hela året har jag tjatat på er att ni bör införskaffa en våg till ert kök. Kakor och andra bakverk kräver en exakt mängd ingredienser och om du råkar ta för mycket eller för lite av något kan du få en misslyckad kaka. Och det är ju tråkigt. En köksvåg hjälper dig att lyckas med din bakning, det är ett som är säkert! Min köksvåg hittar du HÄR

En hushållstermometer är fantastiskt bra att hemma! Rätt vad det är vill du koka kola, kolasås eller göra en varmvispad maräng. Du kanske vill mäta temperaturen inne i bullarna för att se om dom är klara? Den här tar ingen plats alls och funkar alldeles utmärkt! Du hittar den HÄR

En bra springform är a och o för att behålla kakan i formen. Bakar du kladdkaka och fettet rinner ut på sidorna? Då kan det absolut ha med springformen att göra. Det kan ha att göra med att den är gammal och behöver bytas ut eller helt enkelt för att det är en dålig springform. Den HÄR har jag använt under hela året och kakan håller sig i formen varje gång.

Glasskopan är ett fantastiskt redskap i köket och inte bara till glass. Med en glasskopa kan du forma kakor, fylla muffinsformar och få lika stora kakor och lika höga muffins varje gång! Den är en räddare många gånger när jag vill slippa kladd! Glasskopan jag använder hittar du HÄR

En elvisp är bra att ha. Jag använder den när jag vispar mindre smetar eller vill ha lite grädde som topping på en kaka. Du kanske känner att en köksmaskin är för mycket för dig och då är det väldigt bra att ha en elvisp hemma! Med elvispens degkrokar kan du till och med knåda en bulldeg. Den elvispen jag använder finns HÄR

Ett gäng skålar i olika storlekar är bra att ha hemma när du bakar. Dessa har ett praktiskt lock också som är toppen om du ska förvara något i kylskåpet. Under skålarna finns en remsa som gör att de inte åker iväg när du vispar. Säga vad man vill om plast, men när du ska använda en elvisp i en skål av glas eller porslin finns risken att du får glassplitter i hela köket. Därför vill jag verkligen rekommendera dessa skålar som dessutom kommer hålla i många, många år. Dom finns HÄR

Det här året har jag börjat sälja frystorkat kikärtsspad. Det är alltså avkoket från kikärtor som sedan frystorkats till ett pulver. Du kan använda pulvret i bakning och matlagning. I den här burken får du 75 ”ägg” som motsvarar samma pris som du köper kikärtor i tetrapack för. Det bästa med det frystorkade kikärtsspadet är att du slipper mängder av kikärtor som måste förtäras. Du kan köpa din burk HÄR

Du ljuvliga choklad! Jag undrar hur många recept jag tagit fram det här året som innehåller choklad? Choklad från Callebaut är visserligen en lyxig variant men dessa underbara chokladknappar är ljuvliga att baka med. De kommer i ett storpack på hela 2,5 kilo och räcker länge! Just den hr sorten är så klart vegansk. Du hittar den HÄR

Sist men inte minst vill jag tipsa er om min app ”Veganska godsaker” som lanserades till påsk i år. I appen hittar du exklusiva recept på veganska godsaker med praktiska steg-för-stegbilder som gör det enklare att lyckas med bakverken! Fram till den 31/12 får du köpa den för 50:- (ord.pris 69:-). Du hittar min app HÄR

0
29

Vegansk hallonmousse

Vegansk hallonmousse är en enkel, lyxig, perfekt dessert när du vill bjuda på något gott som går bra att förbereda och plocka fram när det är dags att äta!

För att göra lite mer av desserten toppade jag med bitar av kladdkaka. Jag använde jag receptet på min klassiska kladdkaka men till jul och nyår tror jag att en vegansk saffranskladdkaka kan vara suverän också!

Vegansk hallonmousse

Portioner: 4 stycken

Tid: 2 timmar

Ingredienser

2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

250 g frysta hallon

90 g/1 dl strösocker

2 krm agar agar

1/2 dl vatten

Vispa grädden fluffig och fast och ställ in i kylskåpet. Tina hallonen i micron och sila ned saften i en kastrull (spara bärmoset, du kan ha det på gröten eller i smoothie) och tillsätt socker, agar agar och vatten. Koka upp under omrörning och låt puttra på svag värme i två minuter. Häll ned den varma kompotten i grädden och ör ihop till en jämn smet. Häll genast upp i fyra stycken portionsglas och ställ in i kylskåpet i mist 1 1/2 timmar. Plocka fram innan servering och toppa med bitar av exempelvis vegansk kladdkaka.

0
75