Som om inte en kanelbulle vore nog har jag fyllt dessa med en seg kokostosca. I mitten av bullen får du alltså både en trevlig smak av kanel och en alldeles magisk klick av kokostosca. Hur gott?
Planen var att jag bara skulle baka kanelbullar för att uppdatera bilderna på mina befintliga, men så hittade jag en kastrull med en slatt kokostosca i som jag trodde skulle bli gott att alla bullarna med. Och det blev det ju!
Följ mig
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Veganska kanelbullar med kokostosca
Bulldeg
30 gram färsk jäst
3 dl vatten
2 tsk mortlad eller malen kardemumma
90 g/1 dl strösocker
3 g/0,5 tsk salt
540 g/9 dl vetemjöl
100 gram mjölkfritt margarin
- Smula jästen i en bunke och blanda ned vatten, kardemumma, socker och salt. Rör om tills jästen löst sig
- Tillsätt vetemjölet lite i taget och klicka sedan i margarinet. Knåda degen i minst 10 minuter men gärna längre. Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord och lägg över en bakhandduk. Låt vila i 20 minuter
Kanelfyllning
150 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)
75 g/1 dl farinsocker
45 g/0,5 dl strösocker
5 g/1 tsk vaniljsocker
4 msk malen kanel
En nypa salt
- Mosa ihop ingredienserna till en kräm och låt stå i rumtemperatur
- När degen vilat färdigt kavlar du ut den till en stor rektangel. Bred på fyllningen och vik ihop degen från kortsidan till kortsida
- Dela degen i 1 cm tjocka strimlor. Ta två strimlor och snurra till en skruv. Rulla ihop till en bulle
- Låt bullarna jäsa på plåt med bakplåtspapper i 1,5-2 timmar
Kokostosca
25 g mjölkfritt margarin
0,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
60 g/1,5 dl kokosflingor
ca 37 g/0,5 dl farinsocker
45 g/0,5 dl strösocker
18 g/2 msk vetemjöl
- Smält margarinet på låg värme och blanda i övriga ingredienser. Ställ åt sidan tills den svalnat något och häll sedan upp i en spritspåse. Fyll mitten av den jästa bullen kokostosca
Sockerlag
1 dl vatten
1 dl strösocker
- Koka ihop ingredienserna tills du får en simmig sockerlag. Pensla sockerlagen på bullarna. Grädda dem mitt i ugnen på 200 grader i 12-13 minuter och pensla dem med sockerlag igen när de kommit ut ur ugnen
Lämna ett svar