ANNONS

Veganska kanelbullar med kokostosca

/

Som om inte en kanelbulle vore nog har jag fyllt dessa med en seg kokostosca. I mitten av bullen får du alltså både en trevlig smak av kanel och en alldeles magisk klick av kokostosca. Hur gott?

Planen var att jag bara skulle baka kanelbullar för att uppdatera bilderna på mina befintliga, men så hittade jag en kastrull med en slatt kokostosca i som jag trodde skulle bli gott att alla bullarna med. Och det blev det ju!

kokosbullar

veganska kanelbullar med kokostosca

Följ mig

Instagram

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Veganska kanelbullar med kokostosca

Bulldeg

30 gram färsk jäst

3 dl vatten

2 tsk mortlad eller malen kardemumma

90 g/1 dl strösocker

3 g/0,5 tsk salt

540 g/9 dl vetemjöl

100 gram mjölkfritt margarin

  1. Smula jästen i en bunke och blanda ned vatten, kardemumma, socker och salt. Rör om tills jästen löst sig
  2. Tillsätt vetemjölet lite i taget och klicka sedan i margarinet. Knåda degen i minst 10 minuter men gärna längre. Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord och lägg över en bakhandduk. Låt vila i 20 minuter

Kanelfyllning

150 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)

75 g/1 dl farinsocker

45 g/0,5 dl strösocker

5 g/1 tsk vaniljsocker

4 msk malen kanel

En nypa salt

  1. Mosa ihop ingredienserna till en kräm och låt stå i rumtemperatur
  2. När degen vilat färdigt kavlar du ut den till en stor rektangel. Bred på fyllningen och vik ihop degen från kortsidan till kortsida
  3. Dela degen i 1 cm tjocka strimlor. Ta två strimlor och snurra till en skruv. Rulla ihop till en bulle
  4. Låt bullarna jäsa på plåt med bakplåtspapper i 1,5-2 timmar

Kokostosca

25 g mjölkfritt margarin

0,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde

60 g/1,5 dl kokosflingor

ca 37 g/0,5 dl farinsocker

45 g/0,5 dl strösocker

18 g/2 msk vetemjöl

  1. Smält margarinet på låg värme och blanda i övriga ingredienser. Ställ åt sidan tills den svalnat något och häll sedan upp i en spritspåse. Fyll mitten av den jästa bullen kokostosca

Sockerlag

1 dl vatten

1 dl strösocker

  1. Koka ihop ingredienserna tills du får en simmig sockerlag. Pensla sockerlagen på bullarna. Grädda dem mitt i ugnen på 200 grader i 12-13 minuter och pensla dem med sockerlag igen när de kommit ut ur ugnen
1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00