Vegansk kladdkaka med polkagrisar

Choklad och mint är väl ändå en av de bättre kombinationerna man kan få? Att det nu mer finns VEGANSKA POLKAGRISAR på marknaden är också helt otroligt fantastiskt och jag SKRIKER av lycka! Nu är julen komplett, helt klart!

Det finns två veganska sorter av polkagrisar. En stång från Gränna polkagriskokeri och små polkagrisar från Tom´s som man kan hitta på bland annat Hemmakväll.

kladdkaka med polkagrisar

polkakladdkaka

Följ mig på

Instagram

Youtube

Vegansk kladdkaka med polkagrisar

Kladdkaka

125 g mjölkfritt margarin

75 g/1 dl farinsocker

180 g/2 dl strösocker

20 g/ 1/2 dl kakao

150 g/2 1/2 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/ 1/2 tsk salt

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Chokladfluff

2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

150 g vegansk choklad

Några droppar pepparmintolja

1-2 dl veganska polkagrisar

Smält margarinet till kladdkakan på låg värme och dra av kastrullen från plattan. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en klädd springform (20 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt kladdkaka bli helt kall i kylskåpet.

Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Hacka chokladen och blanda ned den i grädden tillsammans med pepparmintoljan. Rör om tills du får en slät chokladkräm. Kyl krämen tills den blir helt kall och vispa den med elvisp till ett fluff. Spritsa eller bred ut flottet på kladdkakan. Hacka polkagrisarna grovt och strö dem över kladdkakan.