Choklad och mint är väl ändå en av de bättre kombinationerna man kan få? Att det nu mer finns VEGANSKA POLKAGRISAR på marknaden är också helt otroligt fantastiskt och jag SKRIKER av lycka! Nu är julen komplett, helt klart!
Det finns två veganska sorter av polkagrisar. En stång från Gränna polkagriskokeri och små polkagrisar från Tom´s som man kan hitta på bland annat Hemmakväll.
Följ mig på
Vegansk kladdkaka med polkagrisar
125 g mjölkfritt margarin
75 g/1 dl farinsocker
180 g/2 dl strösocker
20 g/ 1/2 dl kakao
150 g/2 1/2 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ 1/2 tsk salt
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Chokladfluff
2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde
150 g vegansk choklad
Några droppar pepparmintolja
1-2 dl veganska polkagrisar
Smält margarinet till kladdkakan på låg värme och dra av kastrullen från plattan. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en klädd springform (20 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt kladdkaka bli helt kall i kylskåpet.
Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Hacka chokladen och blanda ned den i grädden tillsammans med pepparmintoljan. Rör om tills du får en slät chokladkräm. Kyl krämen tills den blir helt kall och vispa den med elvisp till ett fluff. Spritsa eller bred ut flottet på kladdkakan. Hacka polkagrisarna grovt och strö dem över kladdkakan.
Lämna ett svar