Veganska pizzabullar

Små pizzor formade till bullar. Tänk er en hungrig eftermiddag, du öppnar frysen och plockar fram en, två, tre bullar som smakar pizza. Med mycket ost och smakrik tomatsås. Som egentligen inte tog så lång tid att baka, bara man har tid att vänta. Baka dem på en tråkig söndag så har du mellanmål hela veckan!

veganska pizzabullar

pizzabullar vegan

Veganska pizzabullar

12 stycken

Tid: 2 timmar

Ugn: 200 grader

Förvara bullarna i frysen. Plocka fram och tina de du ska ha i micron

Ingredienser

Bulldeg

25 g färsk jäst

3 dl vatten

70 g/0,5 dl ljus sirap

45 g/0,5 dl neutral olja

540 g/9 dl vetemjöl

1 tsk salt

Tomatsås

2 st vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

200 g passerade tomater

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk strösocker

Salt

ca 0,5 dl hackad färsk basilika

Olja att steka i

150 gram växtbaserad, riven ost

Växtbaserad parmesanost till topping

Torkad oregano till topping

Pressa vitlöksklyftor och fräs dem lätt i olja i en kastrull tillsammans med tomatpurén i några minuter. Tillsätt passerade tomater, vinäger, strösocker och salt och koka ihop. Hacka basilikan och blanda ned i tomatsåsen. Låt puttra i 20 minuter. Låt svalna.

Värm vattnet till 38 grader. Blanda vatten, jäst, sirap och olja i en bunke tills jästen löst upp sig. Blanda vetemjöl och salt och tillsätt lite i taget tills du får en deg. Knåda degen i minst 10 minuter. Gärna i maskin eller med elvisp med degkrokar. Låt degen vila under en handduk i 20 minuter. Kavla ut degen till en rektangel på ett lätt mjölat bordBild4: Bred på tomatsåsen och strö över osten. Rulla ihop degen till en rulle, från långsida till långsida. Skär 12 stycken, 3 cm tjocka skivor och lägg dem i en plåt med bakplåtspapper. De får gärna jäsa ihop, då blir dom saftigare så lägg dem inte med för stort avstånd. Låt bullarna jäsa under en handduk i 1,5-2 timmar. Innan du skjutsar in bullarna i ugnen så strör du över växtbaserad parmesanost. Grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Strö över torkad oregano efter gräddning och servera pizzabullarna ljumna.

Kommentarer

Ett svar till ”Veganska pizzabullar”

  1. Vilken ost använder du? Hittar ingen bra ost som smälter bra på typ pizza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *