Vegansk Snickerspaj

Ni vet ju att jag älskar att baka varianter av godiset Snickers. Jordnötter, kola och choklad. Livets smaker! Den här Snickerspajen är otroligt god. Krispig, söt och lite salt. Magiskt!

Vegansk Snickerspaj

Portioner: 8 bitar

Tid: 40 minuter + tid för avsvalning

Pajskal

5 dl cornflakes

1 dl jordnötssmör (utan tillsatt socker)

0,5 dl ljus sirap

1 dl kokosflingor

Mixa cornflakesen till smulor. Blanda ihop smulorna med övriga ingredienser till en deg. Tryck ut degen i en rund form (20 cm i diameter). Ställ in i formen med pajskalet i kylen

Jordnötskola

1 dl växtbaserad grädde

1 dl ljus sirap

1 dl strösocker

25 g mjölkfritt margarin

2 dl salta jordnötter

Koka grädde, sirap och socker till en kola sås som mäter 118 grader. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält samman med kolan. Låt kolasåsen svalna en stund och blanda sedan i jordnötterna. Bred ut kolasåsen i pajskalet och ställ in i pajen i kylen tills kolan svalnat helt.

Chokladtäcke

1,5 dl växtbaserad grädde

150 g mörk choklad

Koka upp grädden i en kastrull och dra av den från plattan. Blanda i chokladen tills den smält ihop med grädden. Bred på chokladen över jordnötskolan. Låt pajen sätta sig i minst 2 timmar i kylen