ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Veganska morotsmuffins med kolasås och vit chokladgrädde

/

Cupcakes

,

Morotskakan är ju en klassiker vi aldrig får nog av! Dessa muffins är en extra lyxig variant med både kolasås och vit choklad.

Jag bakar mina kärleksmumsmuffins med frystorkat kikärtsspad, det kan du köpa här.

Om du använder flytande kikärtsspad från konserverade kikärtor tar du bort pulver och vatten och ersätter med 1 1/2 dl kikärtsspad.

morotsmuffins vegan
morotsmuffins

Veganska morotsmuffins med kolasås och vit chokladgrädde

Portioner: 15 stycken

Tid: 1 timme + tid för avsvalning

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Muffins

1 tsk frystorkat kikärtsspad

135 g vatten

270 g/3 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

10 g/2 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

2 msk malen kanel

1 msk malen kardemumma

1 tsk malen, torkad ingefära

1/2 tsk salt

150 g finrivna morötter

1 dl neutral olja

1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Kolasås

90 g/1 dl strösocker

140 g/1 dl ljus sirap

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

3g/1/2 tsk salt

50 g mjölkfritt margarin

Vit chokladgrädde

3 dl växtbaserad vispgrädde

200 g vegansk vit choklad

Muffins: Blanda pulver och vatten. Tillsätt strösocker och vispa i ca 30 sekunder. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott, bara vänd ihop lätt. Finriv morötterna och blanda ned det i smeten tillsammans med olja och grädde. Fördela smeten i 15 stycken muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Använd gärna en muffinsplåt. Låt muffinsarna svalna. Skär ut en grop i varje muffins.

Kolasås: Blanda alla ingredienser utom margarinet i en kastrull och koka ihop till en kolasås som mäter 115-117 grader. Använd gärna en termometer. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet tills det smält samman med kolasåsen. Låt svalna och häll upp i en spritspåse. Fyll gropen i muffinsarna med kolasåsen.

Vit chokladgrädde: Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Bryt i chokladen och rör om tills den smält ihop helt med grädden. Häll över grädden i en skål och ställ in i kylskåpet tills den blivit helt kall. Vispa upp grädden med elvisp tills den blir hård. Fyll grädden i en spritspåse och spritsa över grädden precis innan servering.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@fridasvegobak
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00