Veganska browniecookies med Delicato mini

Dessa sega, chokladiga cookies som jag toppat med Delicato mini är ljuvliga. Så goda så det är svårt att bara ta en!

Hemmakväll hittar du många olika sorters veganskt lösgodis. Alla godisboxar är märkta med olika allergener och specialkoster. Om ordet ”Vegansk” har en markering så betyder det att godiset är vegankt. Superenkelt att hitta alltså!

browniecookies veganska

browniecookies1

Veganska browniecookies med Delicato mini

Portioner: 12 stycken

Tid: 30 minuter + tid för avsvalning

Ugn: 150 grader

Ingredienser

100 g/1 dl kikärtsspad

180 g/2 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

200 g mörk choklad, 54%

6 st Delicatobollar mini

Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och lite poröst. Blanda de torra ingredienserna och vänd i dem i vispet. Smält chokladen i micro eller över ett vattenbad och vänd ned det i smeten. Rulla 12 stycken bollar och placera dem på en stor plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna direkt i ugnen i 9-11 minuter. Dela Delicatobollarna på mitten och tryck ned dem i de färdiggräddade kakorna. Låt svalna på plåten.

browniecookies