Veganska cinnabons är kanelbullar bakade i långpanna och toppade med en alldeles otroligt god cream cheese frosting! Saftiga, smakrika och kladdiga. Perfekta helt enkelt!

Veganska cinnabons
Portioner: 20 stycken stora bullar
Tid: 3 timmar
Ugn: 200 grader
Ingredienser
Bulldeg
50 g färsk jäst
5 dl vatten, rumsvarmt
135 g/1 1/2 dl strösocker
2 msk mortlad kardemumma
840 g/14 dl vetemjöl
3 g/1/2 tsk salt
150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
Fyllning
150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
135 g/1 1/2 dl strösocker
12 g/1 msk majsstärkelse
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 msk malen kanel
1 krm salt
Sockerlag
1 dl rörsocker
1 dl vatten
Creme cheese frosting
150 g mjölkfritt margarin
300 g växtbaserad färskost
En skvätt citronsaft (saften från citron)
240 g/4 dl florsocker
Gör så här
Bulldeg: Smula jästen i en bunke. Blanda ned vatten i jästen tills det löst upp sig. Vattnet ska vara rumstempererat men hellre för kallt än för varmt. Tillsätt socker, kardemumma och vetemjöl och knåda ihop till en deg. Jag gör det i en köksassistent men du kan göra det med elvisp med degkrokar eller för hand också.
Tillsätt salt och margarin och knåda degen i minst 20 minuter. Jag brukar knåda längre om jag har mycket tid eftersom jag har en köksassistent som gör jobbet åt mig. Degen är färdig när den är spänstig, glansig och har lossnat från bunkens kanter. Knåda hellre för länge än för kort tid. Lägg degen på ett lätt mjölat bord och låt den vila under handduk i 20 minuter.
Fyllning: Mixa alla ingredienser till fyllningen så de fördelar sig jämnt. Låt fyllningen stå framme i rumstemperatur.
Frosting: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa färskosten med citronsaften med en elvisp tills den blir slät. Sikta i florsockret och vispa ihop. Häll ned det smälta margarinet i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills du har fått en vit, härligt fluffig frosting. Ställ in i kylskåpet
Utbakning: Kavla ut degen till en rektangel som är 1 cm tjock. Bred ut fyllningen och rulla ihop degen till en rulle. Skär 20 stycken bitar av degen. Fördela degen på en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa under handduk i 2 timmar.
Koka lika delar socker och vatten till en simmig lag. Pensla lagen på bullarna och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Låt svalna något och bred ut frostingen över bullarna.

Lämna ett svar