Veganska cinnabons

Veganska cinnabons är kanelbullar bakade i långpanna och toppade med en alldeles otroligt god cream cheese frosting! Saftiga, smakrika och kladdiga. Perfekta helt enkelt!

cinnabons veganska

Veganska cinnabons

Portioner: 20 stycken stora bullar

Tid: 3 timmar

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Bulldeg

50 g färsk jäst

5 dl vatten, rumsvarmt

135 g/1 1/2 dl strösocker

2 msk mortlad kardemumma

840 g/14 dl vetemjöl

3 g/1/2 tsk salt

150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt

Fyllning

150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt

135 g/1 1/2 dl strösocker

12 g/1 msk majsstärkelse

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 msk malen kanel

1 krm salt

Sockerlag

1 dl rörsocker

1 dl vatten

Creme cheese frosting

150 g mjölkfritt margarin

300 g växtbaserad färskost

En skvätt citronsaft (saften från citron)

240 g/4 dl florsocker

Gör så här

Bulldeg: Smula jästen i en bunke. Blanda ned vatten i jästen tills det löst upp sig. Vattnet ska vara rumstempererat men hellre för kallt än för varmt. Tillsätt socker, kardemumma och vetemjöl och knåda ihop till en deg. Jag gör det i en köksassistent men du kan göra det med elvisp med degkrokar eller för hand också.

Tillsätt salt och margarin och knåda degen i minst 20 minuter. Jag brukar knåda längre om jag har mycket tid eftersom jag har en köksassistent som gör jobbet åt mig. Degen är färdig när den är spänstig, glansig och har lossnat från bunkens kanter. Knåda hellre för länge än för kort tid. Lägg degen på ett lätt mjölat bord och låt den vila under handduk i 20 minuter.

Fyllning: Mixa alla ingredienser till fyllningen så de fördelar sig jämnt. Låt fyllningen stå framme i rumstemperatur.

Frosting: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa färskosten med citronsaften med en elvisp tills den blir slät. Sikta i florsockret och vispa ihop. Häll ned det smälta margarinet i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills du har fått en vit, härligt fluffig frosting. Ställ in i kylskåpet

Utbakning: Kavla ut degen till en rektangel som är 1 cm tjock. Bred ut fyllningen och rulla ihop degen till en rulle. Skär 20 stycken bitar av degen. Fördela degen på en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa under handduk i 2 timmar.

Koka lika delar socker och vatten till en simmig lag. Pensla lagen på bullarna och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Låt svalna något och bred ut frostingen över bullarna.

cinnabons