Veganska Delicatobullar

Ja, jag menar DelicatoBULLAR, inte bollar! Eller, det är ju BOLLAR i själva bullen så det är ju rimligt att kalla dom Delicatobullar.

Ni har väl inte missat att Hemmakväll säjer Delicato mini i sitt lösviktsgodis? Tänk er att hitta små, härliga Delicatobollar i godispåsen liksom! Och ni vet, är dom små får man ta två 😉

delicatobullar

delicatobullar

Veganska Delicatobullar

Portioner: 20 stycken

Tid: 3 timmar

Ugn: 225 grader

Ingredienser

Bulldeg

30 g färsk jäst

3 dl vatten

90 g/1 dl strösocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

540 g/9 dl vetemjöl

3 g/1/2 tsk salt

100 g mjölkfritt margarin

Fyllning

150 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

6 g/1 msk kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

20 stycken Delicato mini (finns på Hemmakväll)

Kokosflingor till topping

Sockerlag

Lika delar strösocker och vatten

delicatobullar

Gör så här

Bulldeg: Blanda jäst och vatten tills jästen smält. Blanda i strösocker, vaniljsocker och hälften av mjölet. Blanda ihop och tillsätt resterande del av mjölet och saltet. Knåda ihop till en deg och tillsätt margarinet i små bitar. Knåda degen i minst 15 minuter i maskin eller för hand. Låt degen vila under en handduk i 20 minuter.

Fyllning: Mixa alla ingredienser till fyllningen (utom Delicatobollarna och kokosen) till en slät kräm och ställ åt sidan.

Sockerlag: Koka ihop sockerlagen i en kastrull tills du får en flytande, lite simmig vätska. Ställ åt sidan.

Utbakning: Dela degen i två delar och kavla ut till två rektanglar. Bred på fyllningen och vik ihop degen från kortsida till kortsida. Kavla en gång på den vikta degen så eventuella luftbubblor försvinner. Dela degen i 1 cm tjocka strimlor. Ta två strimlor och tvinna dem, snurra sedan ihop till en bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under handduk i 1 1/2-2 timmar. Pensla bullarna med sockerlag och tryck ned en Delicato mini i mitten av varje bulle. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. När bullarna är härligt gyllenbruna plockar du ut dem och penslar med sockerlagen igen, strö över kokosflingor och låt bullarna svalna på plåten.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *