Veganska vinbärsbullar

Åh dessa fantastiskt goda bullar med mandelmassa och vinbär! Det söta, fylliga från mandelmassan som går ihop så bra med de syrliga vinbären. Väldigt gott!

bullar med vinbär

Veganska vinbärsbullar

Portioner: 20 stycken

Tid: 3 timmar

Ugn: 225 grader

Ingredienser

Bulldeg

30 g färsk jäst

3 dl vatten

90 g/1 dl strösocker

1 tsk vaniljpasta

540 g/9 dl vetemjöl

3 g/1/2 tsk salt

100 g mjölkfritt margarin, rumstempererat

Fyllning

150 g mjölkfritt margarin, rumstempererat

200 g mandelmassa

45 g/1/2 dl rörsocker

1 tsk vaniljpasta

En nypa salt

En stor näve röda vinbär

Sockerlag

Koka lika delar socker och vatten till en simmig lag

Topping

Rörsocker

Gör så här

Deg: Smula jästen i en bunke och blanda med vatten tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, vaniljpasta, salt och hälften av vetemjölet. Knåda degen i maskin eller med en slev. Tillsätt resten av vetemjölet och margarinet och knåda degen tills den blir glansig, medgörlig och inte kladdig. Låt degen vila på ett bord under handduk i 20 minuter.

Fyllning: Mixa ihop alla ingredienser (utom vinbär) till fyllningen i en matberedare. Det är superenkelt när margarinet är rumstempererat.

Utbakning: Dela degen i två delar. Kavla ut till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop degen från långsida till långsida och skär ut ca 5 cm stora bullar. Enklast är om du sågar med en taggad kniv, precis som när du skär bröd. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck i några vinbär i varje bulle. Låt bullarna jäsa under en handduk i 1 1/2-2 timmar. Pensla bullarna med sockerlag och grädda dem mitt i ugnen i 10-12 minuter. Pensla bullarna med sockerlag igen, direkt när dom kommer ut ur ugnen och strö över rörsocker. Låt svalna.