Åh dessa fantastiskt goda bullar med mandelmassa och vinbär! Det söta, fylliga från mandelmassan som går ihop så bra med de syrliga vinbären. Väldigt gott!
Veganska vinbärsbullar
Portioner: 20 stycken
Tid: 3 timmar
Ugn: 225 grader
Ingredienser
Bulldeg
30 g färsk jäst
3 dl vatten
90 g/1 dl strösocker
1 tsk vaniljpasta
540 g/9 dl vetemjöl
3 g/1/2 tsk salt
100 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
Fyllning
150 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
200 g mandelmassa
45 g/1/2 dl rörsocker
1 tsk vaniljpasta
En nypa salt
En stor näve röda vinbär
Sockerlag
Koka lika delar socker och vatten till en simmig lag
Topping
Rörsocker
Gör så här
Deg: Smula jästen i en bunke och blanda med vatten tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, vaniljpasta, salt och hälften av vetemjölet. Knåda degen i maskin eller med en slev. Tillsätt resten av vetemjölet och margarinet och knåda degen tills den blir glansig, medgörlig och inte kladdig. Låt degen vila på ett bord under handduk i 20 minuter.
Fyllning: Mixa ihop alla ingredienser (utom vinbär) till fyllningen i en matberedare. Det är superenkelt när margarinet är rumstempererat.
Utbakning: Dela degen i två delar. Kavla ut till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop degen från långsida till långsida och skär ut ca 5 cm stora bullar. Enklast är om du sågar med en taggad kniv, precis som när du skär bröd. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck i några vinbär i varje bulle. Låt bullarna jäsa under en handduk i 1 1/2-2 timmar. Pensla bullarna med sockerlag och grädda dem mitt i ugnen i 10-12 minuter. Pensla bullarna med sockerlag igen, direkt när dom kommer ut ur ugnen och strö över rörsocker. Låt svalna.
Lämna ett svar