Din varukorg är för närvarande tom!
Veganska päron- och kardemummabullar
Jag har bakat alldeles för lite med päron. Just päron smakar ju fantastiskt gott med kardemumma och kardemumma passar ju perfekt i bullar. Precis så gick tankarna när jag tog fram det här receptet på veganska päron- och kardemummabullar!
Dessa bullar är saftiga och har en tydlig smak av både päron och kardemumma. I mitten av bullen finns en ljuvlig päronkompott!
Veganska päron- och kardemummabullar
Portioner: 30 stycken
Tid: 3 timmar
Ugn: 225 grader
Ingredienser
Bulldeg
50 g färsk jäst
500 ml vatten
135 g/1 1/2 dl strösocker
10 g/1 msk mortlad kardemumma
840 g/14 dl vetemjöl
3 g/1/2 tsk salt
150 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
Fyllning
200 g mjölkfritt margarin
90 g/1 dl strösocker
35 g/ ca 1/2 dl farinsocker
10 g/2 tsk vaniljsocker
10 g/1 msk mortlad kardemumma
8 g/2 tsk majsstärkelse
3 g/1/2 tsk salt
Pärlsocker
Päronkompott
2 stycken stora päron
35 g/1/2 dl strösocker
1/2 st citron
2 msk vatten
12 g/1 msk majsstärkelse
Sockerlag
Lika delar strösocker och vatten som kokas upp till en simmig lag
Gör så här
Bulldeg: Smula jästen i en bunke och rör i vattnet tills jästen smält. Tillsätt strösocker och kardemumma och rör om. Blanda i hälften av mjölet och saltet. Tillsätt nu resterande del av vetemjölet lite åt gången tills du får en deg. Knåda i margarinet i bitar och knåda degen i minst 15 minuter för hand eller i maskin. Degen är klar när den är glansig men inte kladdig, spänstig och har släppt från bunkens kanter. Låt degen vila i 30 minuter.
Fyllning: Mixa ihop alla ingredienser (utom pärlsocker) till en kräm och ställ åt sidan.
Päronkompott: Dela päronen i mindre tärningar (du kan skala päronen om du vill, det gör inte jag) och lägg dem i en kastrull tillsammans med strösocker och citron. Koka upp på svag värme tills päronen vattnat av sig. Blanda vattnet med majsstärkelsen och rör ned det i kompotten. Koka upp igen och rör om tills du få en krämig kompott. Ställ åt sidan.
Utbakning: Dela degen i 3 delar. Kavla up varje deg till en rektangel som är ca 1/2 cm tjock och bred på fyllningen. Vik rektangeln på mitten, kortsida till kortsida och skär 1 cm tjocka strimlor av degen. Ta två strimlor och snurra ihop till en skruv, rulla ihop skruven till en bulle och lägg på ett bakplåtspapper. Jag brukar få rum med 12 stycken bullar på en plåt (30×40 cm). Låt bullarna jäsa under en bakduk i 2 timmar. Pensla bullarna med sockerlag och tryck en grop i mitten. Fyll gropen med päronkompotten och grädda bullarna mitt i ugnen i 12-13 minuter. Pensla de gräddade bullarna med sockerlag igen och strö på pärlsocker. Låt svalna på plåten.
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Lämna ett svar