Veganska semlor med Nutella

Semlor över lag är ju fantastiskt gott och alla olika varianter på fyllningar gör dem roliga och fantasifulla! Jag som älskar variation älskar också att göra mina semlor med olika smaker. Dessa semlor med vegansk Nutella både som fyllning och i grädden är magiskt goda!

Jag bakar bullarna med fördeg eftersom det ger en mycket, MYCKET saftigare bulle! Vem vill ha en torr semla liksom? Det tar lite längre tid men det är värt varenda minut för dessa semlor kommer bli alldeles magiska!

Veganska semlor med nutella

semlor med nutella

nutellasemlor

Recept på fördeg hittar du HÄR

Fyllning och topping

2 dl vegansk nutella (finns att köpa i de allra flesta större livsmedelsbutiker)

2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

2 msk vegansk nutella

Florsocker

Fördela 2 dl nutella i bullarnas gropar. Vispa grädden helt fast och vispa sedan i 2 msk Nutella. Häll upp grädden i en spritspåse och spritsa den över gropen med Nutella. Lägg på locket och pudra över florsocker.