Mexikansk böngryta

En väldigt snabb och enkel böngryta med mexikanska smaker! Här hemma uppskattas den av stora och små. Servera den med en klick avokadokräm och nachochips eller ris. Eller allt!

mexiakansk böngryta

Mexikansk böngryta

Portioner: 4 st

Tid: 30 minuter

Ingredienser

1 st stor gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 st röd paprika

1 st grön paprika

Rapsolja till stekning

1 st grönsaksbuljongtärning

1 msk paprikapulver

2 tsk spiskummin

2 msk tomatpuré

Salt och peppar efter smak

500 g tacosås (välj mellan mild, medium eller stark)

2 dl vatten

480 g förkokta, sköljda svarta bönor (1 st förpackning brukar vara 290 g)

En nypa strösocker

Avokadokräm

1 st avokado

2 dl växtbaserad créme fraiche

Salt och peppar

Till servering

Avokadokräm och nachochips eller ris

Gör så här

Mexikansk böngryta: Finhacka lök, vitlök och paprika och fräs grönsakerna mjuka i olja i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser (utom bönor) och låt koka ihop i 10 minuter. Häll tillsist i bönorna och koka upp. Smaka av och tillsätt en nypa strösocker för att bryta syran.

Avokadokräm: Mosa avokadon och blanda med créme fraiche och kryddor