
Mexikansk böngryta
En väldigt snabb och enkel böngryta med mexikanska smaker! Här hemma uppskattas den av stora och små. Servera den med en klick avokadokräm och nachochips eller ris. Eller allt!
Mexikansk böngryta
Portioner: 4 st
Tid: 30 minuter
Ingredienser
1 st stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 st grön paprika
Rapsolja till stekning
1 st grönsaksbuljongtärning
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
Salt och peppar efter smak
500 g tacosås (välj mellan mild, medium eller stark)
2 dl vatten
480 g förkokta, sköljda svarta bönor (1 st förpackning brukar vara 290 g)
En nypa strösocker
Avokadokräm
1 st avokado
2 dl växtbaserad créme fraiche
Salt och peppar
Till servering
Avokadokräm och nachochips eller ris
Gör så här
Mexikansk böngryta: Finhacka lök, vitlök och paprika och fräs grönsakerna mjuka i olja i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser (utom bönor) och låt koka ihop i 10 minuter. Häll tillsist i bönorna och koka upp. Smaka av och tillsätt en nypa strösocker för att bryta syran.
Avokadokräm: Mosa avokadon och blanda med créme fraiche och kryddor