Inlägget innehåller annonslänkar
Vegansk kanelbullerulltårta
Kan man få en snabbare kanelbulle? Tror inte det! Den här rulltårtan bakar du på ett kick och den smakar som en riktigt god, saftig kanelbulle. Typ. God är den i alla fall!


Vegansk kanelbullerulltårta
Portioner: 10 bitar
Tid: 20 minuter
Ugn: 225 grader
Ingredienser
Kaka
100 g mjölkfritt margarin
225 g/2,5 dl socker
5 g/1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 krm salt
180 g/3 dl mjöl
2 dl vatten
Topping och fyllning
45 g/1/2 dl strösocker
1 msk malen kanel
Gör så här
Smält margarinet på låg värme i en kastrull.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör i vatten och smält margarin. Bred ut smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Blanda strösocker och kanel och strö över blandningen över kakan. Lägg ett nytt bakplåtspapper på en annan plåt eller en stor skärbräda som täcker plåten du gräddat kakan i. Vänd kakan upp och ned. Pensla lite kallt vatten på bakplåtspappret och dra sedan försiktigt av det från kakan. Strö över resten av kanelsockret och rulla ihop kakan från kortsida till kortsida till en rulle (ta gärna hjälp av bakplåtspappret när du rullar ihop den). Låt rulltårtan svalna något innan du skär den i bitar.