ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk kanelbullerulltårta

/

Rulltårtor

,

Kan man få en snabbare kanelbulle? Tror inte det! Den här rulltårtan bakar du på ett kick och den smakar som en riktigt god, saftig kanelbulle. Typ. God är den i alla fall!

kanelbullerulltårta vegansk
rulltårta kanelbulle vegansk

Vegansk kanelbullerulltårta

Portioner: 10 bitar

Tid: 20 minuter

Ugn: 225 grader

Ingredienser

Kaka

100 g mjölkfritt margarin

225 g/2,5 dl socker

5 g/1 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

2 krm salt

180 g/3 dl mjöl

2 dl vatten

Topping och fyllning

45 g/1/2 dl strösocker

1 msk malen kanel

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull.

Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör i vatten och smält margarin. Bred ut smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Blanda strösocker och kanel och strö över blandningen över kakan. Lägg ett nytt bakplåtspapper på en annan plåt eller en stor skärbräda som täcker plåten du gräddat kakan i. Vänd kakan upp och ned. Pensla lite kallt vatten på bakplåtspappret och dra sedan försiktigt av det från kakan. Strö över resten av kanelsockret och rulla ihop kakan från kortsida till kortsida till en rulle (ta gärna hjälp av bakplåtspappret när du rullar ihop den). Låt rulltårtan svalna något innan du skär den i bitar.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00