Jag kan inte nog beskriva min tacksamhet till nattjästa frallor. Förbered degen kvällen innan, det tar 5 minuter. Baka sedan ut frallorna på morgonen och grädda dem och du har nybakade, saftiga, härliga frallor till frukosten utan att behöva stå i timmar för att få dom färdiga!
Jag hittade en förpackning kikärtor hemma som jag mosade ihop och blandade i degen. Det blev supergott och lite mer mättande!


Nattjästa frallor med kikärtor
Portioner: 15 stycken
Tid: 5 minuter + 8 timmar i kylskåp + 40 minuter vid utbakning
Ugn: 225 grader
Ingredienser
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
230 g kikärtor
600 g/10 dl vetemjöl
1 msk olivolja
1 tsk salt
Gör så här
På kvällen: Smula jästen i en stor bunke. Blanda i vattnet och rör runt så jästen smälter. Skölj kikärtorna ordentligt och mosa ihop dem med en gaffel. Blanda i kikärtorna tillsammans med övriga ingredienser och jobba ihop degen med en slev. Blanda tills du får en kladdig deg, du behöver inte knåda den, bara blanda ihop. Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylskåpet över natten (minst 8 timmar)
På morgonen: Sprid ut rikligt med mjöl på bänken och stjälp ut degen på mjölet. Knåda inte degen. Ta en degskrapa och dela degen i 15 stycken bitar och fördela på 2 plåtar med bakplåtspapper. Låt frallorna vila på plåten i 30 minuter och grädda dem sedan i ugnen i 12-15 minuter.
Lämna ett svar