Nattjästa frallor med kikärtor

Jag kan inte nog beskriva min tacksamhet till nattjästa frallor. Förbered degen kvällen innan, det tar 5 minuter. Baka sedan ut frallorna på morgonen och grädda dem och du har nybakade, saftiga, härliga frallor till frukosten utan att behöva stå i timmar för att få dom färdiga!

Jag hittade en förpackning kikärtor hemma som jag mosade ihop och blandade i degen. Det blev supergott och lite mer mättande!

frallor med kikärtor

nattjästa frallor

Nattjästa frallor med kikärtor

Portioner: 15 stycken

Tid: 5 minuter + 8 timmar i kylskåp + 40 minuter vid utbakning

Ugn: 225 grader

Ingredienser

25 g färsk jäst

5 dl kallt vatten

230 g kikärtor

600 g/10 dl vetemjöl

1 msk olivolja

1 tsk salt

Gör så här

På kvällen: Smula jästen i en stor bunke. Blanda i vattnet och rör runt så jästen smälter. Skölj kikärtorna ordentligt och mosa ihop dem med en gaffel. Blanda i kikärtorna tillsammans med övriga ingredienser och jobba ihop degen med en slev. Blanda tills du får en kladdig deg, du behöver inte knåda den, bara blanda ihop. Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylskåpet över natten (minst 8 timmar)

På morgonen: Sprid ut rikligt med mjöl på bänken och stjälp ut degen på mjölet. Knåda inte degen. Ta en degskrapa och dela degen i 15 stycken bitar och fördela på 2 plåtar med bakplåtspapper. Låt frallorna vila på plåten i 30 minuter och grädda dem sedan i ugnen i 12-15 minuter.

Kommentarer

2 svar till ”Nattjästa frallor med kikärtor”

  1. Hej! Favoritrecept det här! De blir så goda! Fråga: kan man anpassa det här receptet för att jäsa över natten i rumstemperatur istället? Tex genom att minska mängden jäst?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Ja, minska mängden jäst till hälften! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *