Din varukorg är för närvarande tom!
Veganska citron- och vallmobullar med vaniljkräm
De godaste bullarna på länge! Så fräscha med citron och vallmo som är en otrolig kombination. I mitten har jag klickat i lite vaniljkräm för extra lyxiga bullar!
Veganska citron- och vallmobullar med vaniljkräm
Portioner: 15 stycken bullar
Tid: 3 timmar
Ugn: 225 grader
Ingredienser
Bulldeg
30 g färsk jäst
3 dl vatten
90 g/1 dl strösocker
10 g/2 tsk vaniljsocker
540 g/9 dl vetemjöl
3 g/1/2 tsk salt
100 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
Fyllning
2 st citroner (bara skalet)
200 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
90 g/1 dl strösocker
8 g/2 tsk majsstärkelse
10 g/2 tsk vaniljsocker
Vallmofrön till topping
Vaniljkräm
90 g/1 dl strösocker
60 g/1 dl majsstärkelse
1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker
3 dl växtbaserad grädde
Sockerlag
Lika delar socker och vatten (2+2 dl) som kokas till en simmig lag
Gör så här
Deg: Smula jästen i en bunke och blanda med vatten tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, vanilj, salt och hälften av vetemjölet. Knåda degen i maskin eller med en slev. Tillsätt resten av vetemjölet och margarinet och knåda degen tills den blir glansig, medgörlig och inte kladdig. Låt degen vila på ett bord under handduk i 20 minuter.
Fyllning: Riv skalet från citronerna och mosa ihop tillsammans med övriga ingredienser (inte vallmofrön). Ställ åt sidan i rumstemperatur
Vaniljkräm: Blanda de torra ingredienserna i en kastrull så majsstärkelsen är väl utblandad och klumpfri. Tillsätt grädden under omrörning och sätt igång plattan. Låt vaniljkrämen koka upp under konstant omrörning och dra av den från plattan när den tjocknat. Fortsätt röra runt i krämen tills den känns jämn och fri från klumpar. Ställ in vaniljkrämen i kylen och låt den sätta sig. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse
Utbakning: Dela på degen så du får två delar. Kavla ut en delen deg till en rektangel (jag behöver inget mjöl eftersom degen är så elastisk men man kan mjöla bordet lätt om man vill). Bred på hälften av fyllningen. Vik ihop degen från kortsida till kortsida och skär ut 1 cm tjocka strimlor. Ta två strimlor och snurra ihop till en bulle. Upprepa samma procedur med andra delen av degen. Lägg bullarna på en plåt och låt dem jäsa under en handduk i 1 1/2-2 timmar.
Pensla bullarna med sockerlag. Tryck en grop med fingret i mitten av varje bulle och fyll groparna med vaniljkräm. Strö över vallmofrön och grädda bullarna i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Pensla på sockerlag igen direkt när de kommit ut från ugnen och låt svalna på plåten.
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Lämna ett svar