Vegansk chokladsås

1 dl soja vispgrädde

1 dl strösocker

1 dl ljus sirap

2 msk kakao

1 msk mjölkfritt margarin

1 krm salt

Koka upp alla ingredienser utom margarinet i en tjockbottnad kastrull. Sänk värmen vid första bubblan och låt småputtra i 7-10 minuter (7 min för lite lösare sås, 10 min för lite krämigare sås). Dra av från plattan och rör i margarinet. Låt svalna något innan servering

 

Du hittar en vegansk kolasås HÄR

Kommentarer

4 svar till ”Vegansk chokladsås”

  1. […] Vegansk chokladsås (recept finns här) […]

  2. Hejsan!
    Ska testa o göra den här såsen för marängtårtan! <3
    Måste margarinet vara rumstemperatur eller kan det komma direkt från kylskåpet? Och hur länge håller sig såsen i kylskåpet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *