Vinbärssaft med vanilj är en favoritsaft! På min arbetsplats har vi massor av vinbärsbuskar och häromdagen bestämde jag mig för att plocka bären och göra saft på dem. Jag hittade lika mycket svarta som röda vinbär och gjorde därför saft på båda sorterna. Det blir riktigt gott tillsammans med en vaniljstång!
Följ mig på Instagram HÄR
Vinbärssaft med vanilj
2 liter vinbär (hälften röda, hälften svarta)
6 dl vatten
1 liter strösocker
1 vaniljstång
- Rensa och skölj vinbären i vatten
- Lägg vinbären i en stor gryta tillsammans med vattnet
- Koka upp och mosa vinbären med en potatisstomp
- Skilj vattnet från bären genom att sila av det i en handduk placerad i en sil (så vattnet hamnar i en ny kastrull och bären i handduken)
- Spara bärmoset och använd i paj eller i smoothie
- Skrapa ur vaniljstången och lägg i både urskrap och stång i vattnet igen
- Tillsätt socker
- Koka upp saften och låt puttra i 10 minuter
- Skumma av regelbundet genom att ta bort skummet på ytan med en sked
- Låt saften svalna och häll upp den på flaskor
Blanda 2 dl saft med 8 dl vatten
Lämna ett svar