Din varukorg är för närvarande tom!
Vegansk chokladterrin med glöggmarinerade apelsiner
Innehåller annonslänk
Vegansk chokladterrin med glöggmarinerade apelsiner, vaniljglass och kanderade hasselnötter är en dessert som kommer ta din middag till helt andra höjder!
Den ser ganska svår ut och den här uppläggningen är något jag vanligtvis inte brukar göra men tycker att det känns lyxigt att servera något lite roligare någon gång ibland. Kanske till nyårsdessert?
Jag har använt mig av ett par olika silikonformar eftersom de är lätta att arbeta med och ger desserten nya, roliga former. Formen till min chokladterrin finns HÄR och formen till glassen finns HÄR
Hur jag gör uppläggningen kan du se HÄR
Följ mig på
Chokladterrin (6 stycken)
350 gram växtbaserad grädde
100 gram mörk choklad
150 gram vegansk ljus choklad
200 gram vegansk vit choklad
- Värm upp 150 gram grädde i en kastrull, hacka den mörka chokladen och rör ned den i grädden tills den smält
- Fördela chokladkrämen 1/3 (en tredjedel) i silikonformen och låt den stelna i frysen så pass mycket att du kan täcka den med ett nytt lager chokladkräm utan att den smälter
- Värm upp 125 gram grädde i en kastrull och rör ned den ljusa chokladen tills den smält samman med grädden. Fördela den sedan över den mörka chokladkrämen i silikonformen, även nu 1/3 (en tredjedel) och låt stelna i frysen
- Värm 75 gram grädde i en kastrull och rör ned den vita chokladen där i tills den smält samman med grädden. Häll den vita chokladkrämen över den ljusa chokladen och se till att silikonformen fylls. Låt stå i frysen över natten
Glöggmarinerade apelsiner
3 stycken apelsiner
3 dl glögg (alkoholfri)
05 dl strösocker
- Blanda kall glögg och strösocker i en burk med tillhörande lock
- Filéa apelsinerna och lägg ned dem i glöggen. Sätt på locket och ställ in i kylskåpet över natten
Kanderade hasselnötter
100 gram hasselnötter
2 msk ljus sirap
2 msk brun farinsocker
1 krm salt
- Sätt ugnen på 250 grader och lägg hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper
- Rosta hasselnötterna i ugnen i 5-7 minuter, plocka ut dem när det börjar dofta Nutella i hela köket!
- Låt nötterna svalna något och gnugga sedan bort skalet
- Häll socker och sirap i en stekpanna och häll i nötterna
- Låt sockret smälta samman och omfamna nötterna och häll sedan nötterna på bakplåtspapper igen för att svalna helt
Vaniljglass
Du kan göra egen vegansk vaniljglass efter DET HÄR receptet men det går lika bra att köpa en från affären
- Låt glassen stå framme en liten stund i rumstemperatur innan du fyller din silikonform med glassen (du behöver 12 stycken kupoler)
- Ställ in i kylen över natten
Som ni märker går den här desserten utmärkt att förbereda dagen innan den ska serveras och precis innan gör du en snygg uppläggning, du kan se min HÄR. Jag har använt guldpulver som jag pudrat på botten av tallrikarna, det finns att köpa i större livsmedelsbutiker.
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Lämna ett svar