ANNONS

Vegansk chokladterrin med glöggmarinerade apelsiner

/

Desserter

,

Innehåller annonslänk

Vegansk chokladterrin med glöggmarinerade apelsiner, vaniljglass och kanderade hasselnötter är en dessert som kommer ta din middag till helt andra höjder!

Den ser ganska svår ut och den här uppläggningen är något jag vanligtvis inte brukar göra men tycker att det känns lyxigt att servera något lite roligare någon gång ibland. Kanske till nyårsdessert?

Jag har använt mig av ett par olika silikonformar eftersom de är lätta att arbeta med och ger desserten nya, roliga former. Formen till min chokladterrin finns HÄR och formen till glassen finns HÄR

Hur jag gör uppläggningen kan du se HÄR

Följ mig på

Instagram

Facebook

Chokladterrin (6 stycken)

350 gram växtbaserad grädde

100 gram mörk choklad

150 gram vegansk ljus choklad

200 gram vegansk vit choklad

  1. Värm upp 150 gram grädde i en kastrull, hacka den mörka chokladen och rör ned den i grädden tills den smält
  2. Fördela chokladkrämen 1/3 (en tredjedel) i silikonformen och låt den stelna i frysen så pass mycket att du kan täcka den med ett nytt lager chokladkräm utan att den smälter
  3. Värm upp 125 gram grädde i en kastrull och rör ned den ljusa chokladen tills den smält samman med grädden. Fördela den sedan över den mörka chokladkrämen i silikonformen, även nu 1/3 (en tredjedel) och låt stelna i frysen
  4. Värm 75 gram grädde i en kastrull och rör ned den vita chokladen där i tills den smält samman med grädden. Häll den vita chokladkrämen över den ljusa chokladen och se till att silikonformen fylls. Låt stå i frysen över natten

Glöggmarinerade apelsiner

3 stycken apelsiner

3 dl glögg (alkoholfri)

05 dl strösocker

  1. Blanda kall glögg och strösocker i en burk med tillhörande lock
  2. Filéa apelsinerna och lägg ned dem i glöggen. Sätt på locket och ställ in i kylskåpet över natten

Kanderade hasselnötter

100 gram hasselnötter

2 msk ljus sirap

2 msk brun farinsocker

1 krm salt

  1. Sätt ugnen på 250 grader och lägg hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper
  2. Rosta hasselnötterna i ugnen i 5-7 minuter, plocka ut dem när det börjar dofta Nutella i hela köket!
  3. Låt nötterna svalna något och gnugga sedan bort skalet
  4. Häll socker och sirap i en stekpanna och häll i nötterna
  5. Låt sockret smälta samman och omfamna nötterna och häll sedan nötterna på bakplåtspapper igen för att svalna helt

Vaniljglass

Du kan göra egen vegansk vaniljglass efter DET HÄR receptet men det går lika bra att köpa en från affären

  1. Låt glassen stå framme en liten stund i rumstemperatur innan du fyller din silikonform med glassen (du behöver 12 stycken kupoler)
  2. Ställ in i kylen över natten

Som ni märker går den här desserten utmärkt att förbereda dagen innan den ska serveras och precis innan gör du en snygg uppläggning, du kan se min HÄR. Jag har använt guldpulver som jag pudrat på botten av tallrikarna, det finns att köpa i större livsmedelsbutiker.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00