ANNONS

Veganska mazarinrutor med äpple

/

Visst är det härligt hur mycket man kan baka med äpplen? Den frukten passar verkligen i det mesta, så roligt och SÅ gott! Jag älskar när man känner att det bara är fantasin som sätter gränser. I den här mjuka, saftiga kakan har jag blandat i mandelmassa och istället för glasyr, som man ju har på en vanlig mazarinkaka, har jag lagt äppelskivor och pudrat över kanel och strösocker!

mazarinkaka med äpple

Är du sugen på andra recept med äpple? Kika in dessa:

veganska äppelmums

Följ mig på

Instagram

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Veganska mazarinrutor med äpple

1,5 dl kikärtsspad

100 g mjölkfritt margarin

360 g/6 dl vetemjöl

360 g/4 dl strösocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

15 g/1 msk bakpulver

3 g/0,5 tsk salt

4 dl växtbaserad dryck

200 g mandelmassa

2 st äpplen

Kanel + strösocker till topping

Ställ ugnen på 200 grader. Vispa kikärtsspad riktigt fast och ställ åt sidan. Smält margarinet på låg värme och dra av från plattan. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt margarin och dryck under omrörning. Vänd i det vispade kikärtsspadet. Riv mandelmassan.och blanda ned i smeten. Häll smeten i en klädd form (25×35 cm). Skiva äpplena och tryck ned dem lätt i smeten. Strö över kanel och strösocker. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00