Visst är det härligt hur mycket man kan baka med äpplen? Den frukten passar verkligen i det mesta, så roligt och SÅ gott! Jag älskar när man känner att det bara är fantasin som sätter gränser. I den här mjuka, saftiga kakan har jag blandat i mandelmassa och istället för glasyr, som man ju har på en vanlig mazarinkaka, har jag lagt äppelskivor och pudrat över kanel och strösocker!
Är du sugen på andra recept med äpple? Kika in dessa:
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Veganska mazarinrutor med äpple
1,5 dl kikärtsspad
100 g mjölkfritt margarin
360 g/6 dl vetemjöl
360 g/4 dl strösocker
10 g/2 tsk vaniljsocker
15 g/1 msk bakpulver
3 g/0,5 tsk salt
4 dl växtbaserad dryck
200 g mandelmassa
2 st äpplen
Kanel + strösocker till topping
Ställ ugnen på 200 grader. Vispa kikärtsspad riktigt fast och ställ åt sidan. Smält margarinet på låg värme och dra av från plattan. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt margarin och dryck under omrörning. Vänd i det vispade kikärtsspadet. Riv mandelmassan.och blanda ned i smeten. Häll smeten i en klädd form (25×35 cm). Skiva äpplena och tryck ned dem lätt i smeten. Strö över kanel och strösocker. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter.
Lämna ett svar