Det fina med kakor är att man kan variera dem i oändlighet! Bara fantasin sätter gränser, visst?
Dessa veganska banan- och chokladdammsugare är inspirerade från en banankaka som inte blev riktigt som jag tänkt mig. En liten barnhand fick tag i kakan och åt en rejäl bit så jag var tvungen att tänka om. Det bästa med mjuka kakor är att dom nästan alltid går att rädda genom att svänga ihop ett gäng dammsugare!
Veganska banan- och chokladdammsugare
Portioner: 12 stycken
Tid: 30 minuter
Ingredienser
200 g banankaka med choklad
2 msk växtbaserad färskost
400 g marsipan
100 g vegansk ljus choklad
Gör så här
Lägg banankaka och färskost i en bunke och mosa ihop till en deg. Dela upp degen i tre delar och rulla i längder. Linda in i plastfolie och lägg dem i frysen en stund så blir dom lättare att arbeta med.
Lägg gul pastafärg i marsipanen och knåda in den tills marsipanen blir gul. Kalva ut marsipanen (gärna på en silikonmatta) till en stor rektangel. Om du inte har en silikonmatta kan du lägga marsipanen på plastfolie och lägga ett lager plastfolie på toppen och kavla så fastnar den inte i kaveln.
Lägg en av längderna på kanten av marsipanen och rulla ihop tills längden är täckt av marsipan. Skär av och rulla till litegrann. Skär ut 12 stycken bitar av längderna och lägg in dem i frysen igen.
Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Doppa ändarna av dammsugarna i choklad och låt dem stelna till på ett bakplåtspapper. Dammsugarna förvaras i kylskåp eller i frys.
Lämna ett svar